تاریخچه مرکزفرهنگی هنری شماره 1 انزلی
مرکز شماره یک بندرانزلی (تک شیفت)
سال ساخت : 1350
مساحت : 450 متر مربع
تعداد اعضا: 2025 نفر
تعداد کتاب : 14500 جلد
وقتی می خواهی تاریخچه ی مکانی را بگویی به سال ساخت و شکل معماری بنا و به کاربری آن اشاره می کنی. اما وقتی می خواهی مکانی را معرفی کنی که نه فقط تاریخچه ی زمانی و مکانی، بلکه پیشینه ی فرهنگی بیش از چهل سال دارد دست و دلت می لرزد. می ترسی چیزی را از قلم بیندازی که سال ها پیش قبل از حضور خودت کار شده بود. وقتی مراجعینی را می بینی که با نگاه کنجکاو و شتابان دست در دست کودکی همه ی زوایا را می کاوند می فهمیم او که خود دست کودکی را گرفته و به این مرکز آمده خودش قبلاً این حس را تجربه کرده است. آن وقت است که درمی یابیم همکاران گذشته طی سال ها چه بذری را کاشته اند؛ و این همه را به راحتی نمی توان به قلم آورد. اعتمادی که اکنون خانواده ها به این مرکز دارند حاصل تلاش همه ی همکاران طی این چهل و اندی سال است. و ما خوشحالیم که توانستیم این اعتماد را حفظ کنیم.
تمدید عضویت سه رقمی مرکز نشان از آن دارد که اعضا و خانواده ها کانون را مکانی مطمئن و مناسب برای کودکان و نوجوانان خود می دانند. و این ها همه موجب می شود تا سعی کنیم فعالیت های جذاب، جدید و خلاقانه داشته باشیم.
مرکز انزلی در بسیاری از موارد جزو اولین ها بوده است.
برگزاری اولین جشنواره نقاشی قصه های قرآنی ویژه نوجوانان (در روز نوجوان) سال 1382
اولین جشنواره نقاشی دیواری (با موضوع بچه های انزلی) در سال های 1384 و 1385
این برنامه موجب شد دیواری که بچه ها روی آن نقاشی کردند به نام دیوار بچه ها نامگذاری شود و دوباره در سال 1391 اعضای کانون این دیوار 30 متری را با موضوع" سرزمین من " نقاشی کردند.
(البته لازم به ذکر است هزینه جشنواره نقاشی دیواری را در تمام این موارد شهرداری تقبل کرده است.)
اولین جشنواره «من شاهنامه را می شناسم» سال 1385
اولین جشنواره «قصه گوهای کوچک» ویژه ی مدارس ابتدایی سال 1385
اولین جشنواره نشریه ی دیواری به مناسبت روز سیزده آبان سال 1386
مرکزشماره یک انزلی اولین مرکز در سطح استان است که کلاس پویانمایی برای اعضا برگزار نمود و در سالهای 1387 و 1389 در جشنواره فیلم قاصدک کار اعضا برگزیده کشوری شد. امیر حسین گنجده با فیلم پویانمایی "چوپان و گوسفندانش" پرند رافت برای فیلم "مقررات" و فیلم" نبرد دیوو رستم" کار مشترک امیرحسین والهه گنجده موفق به دریافت لوح تقدیر و تندیس طلایی شدند.
این مرکز در تابستان امسال کیف حمل کتاب را تهیه و طراحی نمود تا اعضا کتاب امانت گرفته شده را با این کیف حمل کنند که هم برامانت کتاب و هم بر سالم نگه داشتن کتاب تاکید کرده باشیم. حاصل آن رشد 60 درصدی امانت کتاب در شش ماهه اول سال گردید. همچنین این طرح در شورای پیشنهادات استان برگزیده شد.
مرکز شماره یک انزلی چهار نمایش عروسکی در کارنامه خود دارد . نمایش سایه ای عروسکی "دیوی که پری شد" نمایش "دختر کدو تنبل" نمایش " پیراهن بی بی نازنین و نمایش" داستان حلزون" که این نمایش در سیزدهمین جشنواره نمایش عروسکی کشور در مرحله کشوری موفق به دریافت رتبه اول در موسیقی رتبه دوم در طراحی و ساخت عروسک و عروسک گردانی و کارگردانی، و رتبه سوم در نمایشنامه نویسی شده است.
در سال 1389 شش نفر از اعضا در مسابقه نقاشی با موضوع "شهرمن" برگزیده کشوری شدند .
دریافت دیپلم افتخار در جشنواره نقاشی کاناگاوای ژاپن و جشنواره نقاشی آمریکا با موضوع صلح و دوستی (حدود سال 1375)
این مرکز مفتخر است که طی دو سال متوالی جزو مراکزموفق در سطح کشور بوده است.
در سال 1386 راه یافته به مرحله نهایی جزء 25 مرکز موفق
در سال 1387 برگزیده کشوری در سطح کشور جزء 12 مرکز موفق
اعضا در فعالیت ادبی هر ساله در مرحله استانی و کشوری افتخار کسب می کنند. از آخرین افتخارات در زمینه ادبی می توان خانم ستاره رفیعیان را نام برد که مقام سوم کشوری در رشته شعر رضوی کانون و کسب مقام اول در ادبیات رضوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر کرد را کسب نمودند.
همکاری با سازمانها و نهاد های مختلف نیز در کارنامه این مرکز بسیار دیده می شود. به عنوان نمونه:
- ساخت کارگاه سفال با همکاری فرمانداری و شهرداری در سال 1379
- تشکیل کارگاه های آموزش تغذیه سالم و مراقبت از دندان و پیشگیری بیماری های واگیر با همکاری شبکه بهداشت و درمان
- مسابقه نقاشی روز درخت کاری با عنوان "نهالی برای آشتی با زمین" و نقاشی دیواری با همکاری شهرداری
امید است با قدم هایی استوارتر از دیروز و با فعالیتهایی پربارترو خلاق تر در راه خدمت به کودکان و نوجوانان عزیز گام برداریم.