۱۳۹۵ دوشنبه ۱۸ بهمن
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، دومین روز جشنواره آیین های بومی محلی با برگزاری نشست تخصصی آیین های ماندگار با حضور اولیای تربیتی و نوجوانان همراه با برنامه های شاد و بانشاط به فعالیت خود ادامه داد.
نوجوانان با شرکت در این نشست ضمن آشنایی بیشتر با فرهنگ،موسیقی،افسانه ها و بازی ها و غذاهای محلی دریافتند که اجزای بنیادین آیین ها، ساخته و پرداخته ی ذهن انسان های کهناند و متاسفانه بعضی از آداب و آیین های کهن و ماندگار مردمی این خطه به مرور در همهمه ی زندگی شهری رو به فراموشی و برخی دیگر کم رنگ شده است.
فاطمه گل گلی مسوول مرکز شماره 2 رشت در این نشست یادآور شد: گستردگی رسوم و خصلتهای گیلانی باتوجه به تعدد قومی و گوناگونی لهجه ها بسیار زیاد است و این خصلت ها منجر به پدید آمدن آیینهای زیادی شده است.
وی افزود: حافظهی تاریخی هر قومی وابسته به حفظ آیین ها و رسومی است که از گذشتگان به ما انتقال یافته است و افراد هر جامعه بویژه کودکان و نوجوانان در پاس داشتن آن نقش بسزایی دارند و باید آن را بهآیندگان منتقل کنند.
مهمان نشست خاطرنشان کرد: در پدید آمدن آیین ها اقلیم، محیط جغرافیایی و زبان تاثیر فراوانی دارد از این رو مربیان، معلمان و متولیان فرهنگ باید باتوجه به این مولفه ها در راستای حفظ آیین ها گام بردارند.
نوجوانان با حضوری فعال در این نشست از اجرای موسیقی سنتی اعضای نوجوان مرکز فرهنگی هنری تالش با پوشش محلی و کارگاه آموزشی صنایع دستی ویریس بافی(ساخت طناب،آویز،زیردیگی با ساقه های خشک برنج) بهره مند شدند.
بازدید از نمایشگاه نخستین جشنواره آیین های بومی محلی در بخش های سفال، کاردستی،معرفی شخصیت های برجسته گیلانی، ماکت سازی، نقاشی، عروسک ها، ادبی، تحقیق و پژوهش قسمت پایانی این روز بود.