۱۳۹۵ چهارشنبه ۳ آذر
بهگزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، امیریان این سخنان را طی نشست با همکاران کانون، معاون و کارکنان ادارهکل نهادکتابخانههای گیلان عنوانداشت و افزود: ادبیات محلی برای پیام دادن مستقیم و دادن شعار نیست و این عرصه، بستری مناسب برای انتقال آموزههای هدفمند و غیرمستقیم بهمخاطبان است.
این نویسنده برجستهی کشور که درحوزهی خاطرهنویسی، ادبیات کودک و نوجوان، طنز، زندگینامهی شهدا و فیلمنمامهنویسی قلممی زند به فعالیتهای خود درزمینههای مختلف اشارهکرد و گفت: اعتقاددارم که یک نویسنده می بایست درتمامی عرصهها قلمفرساییکند و دراین مسیر افزون برارتقای قابلیتها، نگاهی ویژه بهمخاطب داشتهباشد.
وی در عینحال به اهمیت پذیرش نقدسازنده پرداخت و اظهارداشت: همهی ما نیازمند نقد سازندههستیم و این امر می تواند به ارتقای توانمندی و آبدیدهشدن صاحباثر کمککند.
امیریان که آثار ارزشمندی در زمینهی طنزدارد در پاسخ به پرسش همکاران در ارتباط با مولفههای یک طنز خوب اظهارداشت: طنزموقعیت و کلامی دو شاخهی اصلی طنز است و در طنز موقعیت امکان ارتباط با همهی مخاطبان فراهممی شود؛ اما طنز کلامی وابسته به شرایط مختلفی همچون ترجمهی مناسب است که گاهی زمینهی ازبین رفتن شیرینی و سلاست طنزمی شود.
بهاعتقاد این نویسنده، طنز موقعیت همچونموسیقی است که همهمخاطبان را بهخود جذب می کند و ازاین رو تاثیرافزونتری بر مخاطب دارد.
نویسندهی رمان«دوستان خداحافظی نمی کنند» درادامه به مقدمات گامبرداشتن درعرصهی نوشتن پرداخت و بابیان اینکه پشتکار و مطالعه کتابهای خوب اولین قدم درمسیر نویسندگیاست افزود: مطالعهی کتاب و گاهی نوشتن متن کتابها کمککننده است و چنانکه نویسنده به نثر خوب، لحن مناسب و شیوهی درست چیدن کلمات آگاهی داشتهباشد درحقیقت زمینهای مناسب برای نوشتن را فراهمکردهاست.
نویسندهی کتاب«گردانقاطرچیها» همچنین پیرامون آثارش درارتباط با دفاع مقدس سخنگفت و انتقال ارزشهای هشت سال دفاع مقدس و آشنایی نسل حاضر با دلاورمردیهای رزمندگان اسلام را از جمله اهداف نگارش اینآثارعنوانکرد.
وی درارتباط با دلایل نوشتن برخی از کتابها اظهارکرد: آثاری هستند که به آنها علاقمندم و گاهی نوشتن آنها از روی درد و حسرتی بوده کهبه هدف مورد نظر منتهی نشدهاست.
او درادامه به علاقهمندی کودکان به شعر پرداخت و آهنگین بودن آن را از دلایل این رغبت خواند و افزود: مخاطبان کودک ونوجوان برای نوشتن نیازمند مطالعه افزونتر و دستیابی به آگاهی و تجربهاند و دراین مسیر بهرهگیری از راهنماییهای ارزشمند مربیان بسیار ارزشمند و تاثیرگذارخواهد بود.
این نویسندهی حوزهی کودک ونوجوان در پایان به مربیان توصیهکرد کودکان را تشویقکنند تا با نگاه شاد و رنگی بهجهان بنگرند و با تربیت نسل حاضر، درآیندهی کشور تاثیرگذارباشند.
نهادینهکردن فرهنگ مطالعه از رسالتهای کانون است
علیپورحسن مدیرکل کانون استان نیز دراین نشست رسالت کانون را نهادینهکردن فرهنگ کتابو کتابخوانی بهویژه درمیان کودکان ونوجوانان عنوانکرد و ضمن ابراز خرسندی از حضور داوود امیریان درکانون گیلان گفت: حضور این نویسنده برجسته فرصت ارزشمندی است تا بهصورت هدفمند بهمقولهی دعوت از میهمانان صاحب اندیشه و قلم بپردازیم .
او با بیان اینکه طیف گستردهای از همکاران کانون گیلان اهل قلم و نوشتنهستند تصریحکرد: برگزاری این نشست فرصتی مناسب برای ارتقای قابلیتهای آنان است و زمینهانتقال این آموزهها را به کودکان و نوجوانان فراهممی کند.
مدیرکل کانون گیلان درادامه آیات قرآن مجید و قسم پروردگار به قلم را مورد توجهقرارداد و نگاه ویژه خداوند را بیانگر اهمیت تلاشهای صاحبان قلم خواند.
پورحسن افزود: قسم پروردگار به قلم نشان از اهمیت نوشتن دارد و مقولهدیگر این است اهمیت چگونهنوشتن را بیانمی کند.
وی درعینحال از ضرورتها و نیازهای نویسندگان سخنگفت و آشنایی با کتابهای دیگرنویسندگان و شناخت کارکرد سبکهای مختلف را از دیگر مقدمات گامبرداشتن در عرصهی نویسندگی دانست.
تاکید بر اهمیت ارتقای توانمندی همکاران و لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای آنان از دیگرمحورهای سخنان پورحسن بود و وی با بیاناینکه کانون نقشی اساسی درکشف و پرورش استعدادهای مخاطبان داردخاطرنشانکرد: توجه بهکودک ضرورتی است که بزرگترها کمتر بهآن توجهدارند و یا به روی خودشان نمی آورند.
مدیرکل کانون گیلان درپایان رسالت کانون در جهت افزایش سطح توانمندی فکری و ذوقی کودکان ونوانان را یادآورشد و تصریحکرد: چنانچه یک کودک هم از فعالیتهای مربیان کانون تاثیربپذیرد، در انتهای رودخانهی مراکز فرهنگی هنری پرورش فکری شاهد دریایی خواهیم بود که عرصهی جلوهگری بزرگان همچون داوود امیریان است.
درادامهی این نشست که درمرکز فرهنگی هنری شمارهیک رشت صورتگرفت، مربیان بهخوانش آثار خود پرداختند و از نقطهنظرات میهمان برنامهبهرهمندشدند.