۱۳۹۵ دوشنبه ۳ خرداد
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان گیلان، این نشست به منظور ارزیابی فعالیتهای مراکز فرهنگی هنری در سال 1394 و ترسیم اهداف و چشمانداز برنامههای سال جاری با حضورمدیر کل و مسوولان کانون استان صورتگرفت.
علی پورحسن مدیر کل کانون استان گیلان در آغاز این نشست ضمن تبریک ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام، سخنان خود را با اشاره به این نکته که ایشان در ظاهر، اخلاق و سخن گفتن شبیه رسول خدا( ص) بودند آغاز کرد و اظهار داشت: طبیعی است شخصی از نظر ظاهر و سخن گفتن همچون جدش باشد و آنچه اهمیت دارد پیروی از سیره پیامبر گرامی اسلام(ص) همچنین اهل بیت علیه السلام است؛ چنان که حضرت علی اکبر چنین رفتار و عملکردی داشتند.
وی افزود: وظیفه ما این است که شانیت خودمان را به عنوان پیروان رسول خدا و حضرت زهرا سلام الله علیهاحفظ کنیم و در سایه پیروی است که به این بزرگواران نزدیک تر می شویم.
پورحسن درادامه بخشی از دعای حضرت سجاد علیهالسلام که- رزق و روزی بندگان در آسمان است- را مورد توجه قرار داد و گفت: انسانها خانواده خداوند هستند و پروردگار رزق و روزی بندگان را عهده دار است و این روزی تنها خوراک و پوشاک نیست و فعالیتدر کانون پرورش فکری عنایتی از سوی پروردگار و متوجه همکارانی است که با خوشحالی کودکان خوشحال هستند و از مصاحبت دوستان و همصحبتان خوب بهرهمندند.
اشاره به نامگذاری سال 1395 به عنوان " سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل" از سوی مقام معظم رهبری دیگر بخشسخنان مدیر کل کانون بود و وی با بیان اینکه این انتخاب، هوشمندانه و با آگاهی صورت گرفته است اظهار کرد: سال اقتصاد مقاومتی مقید است به اقدام و عمل و در کانون نیز فعالیت در این حوزه با توجه به ظرایف کار با کودک و نوجوان از اولویتهاست.
وی اضافه کرد: یکی از جنبههای اقتصاد مقاومتی، مقاوم کردن بچهها و سازگاری با شرایط مختلف در مسیر حرکت به سویرشد و تعالی است و وظیفهی همهی ماست این فرهنگ را منتقلکنیم؛ چنان که درخودمان نهادینهکردهایم .
توجهی ویژه به اقتصاد کانون نیز از دیگر محورهای سخنان پورحسن بود و وی با اشاره به اینکه کانون پرورش فکری شرکتی دولتی است و از سویی دیگر درآمدزایی و خودکفایی را مد نظر قرارداده تصریح کرد: مدیریت منابع و مصرف درست می بایست به عنوان رویکرد کانون در سال جاری باشد و بهرهگیری از ظرفیتهای موجود و همراه کردن خانوادهها به عنوان یکی از راهکارها مد نظر قرار گیرد.
مدیر کل کانون با تشریح فرهنگ اقتصادی و اقتصادی فرهنگی گفت:اگر فرهنگ اقتصادی بر مجموعهای حاکم نباشد راه به جایی نخواهیم برد و همه فعالیتها نیازمند توجه به مسائل اقتصاد است و چنانچه به بازخورد برنامهها نیندیشیم به یقین دچار مشکل خواهیم بود.
او با بیان این که فعالیتهای برون سازمانی منحصر به تعامل با فرمانداری و شهرداریها نیست اظهار داشت: ظرفیت و توانمندی همکاران کانون، همچنین امکاناتدستگاههایی که نیاز به فعالیت در حوزهیفرهنگ را احساسمی کنند می تواند به عنوان پلارتباطی موردتوجه قرارگیرد و در سایه تعامل و همراهی، فعالیتهای ارزشمند کودک ونوجوان محور در راستای اهداف کانون به مرحله اجرا گذاشته شود.
علی پورحسن با اشاره به مقوله نشر و چاپ کتاب نیز بر لزوم استفاده از ظرفیتهای دیگر دستگاهها و نهادها تاکید کرد و با یادآور شدن این نکته که در زمینه نمایش فیلم، همچنین برگزاری جشنواره و همایش ها نیز می توانیم همکاری و همافزایی را شاهد باشیم، پیگیری این امر را از سوی همکاران ستادی و مراکز خواستار شد.
وی در ادامه از فروشگاه عرضهی محصولات فرهنگی کانون به عنوان امکان فرهنگی مناسب یاد کرد و گشایش فروشگاه عرضهی محصولات در سراسر استان را از اهداف پیش رو خواند.
اشاره به قابلیتهای مراکز فرهنگی هنری برای فعالیتدر دو نوبتکاری، لزوم توجه به جذب و پایدارسازی عضو در سایه توجه همزمان به شهر و روستا همچنین فعالیت در مراکز و خارج آن نیز از دیگر محورهای سخنان مدیر کل کانون به شمار می رفت .
او بر لزوم فعالیتدر عرصههای تازه تاکیدکرد و برگزاری کارگاههای تخصصی، برنامهریزی و اجرای فعالیتهای تاثیرگذار و مخاطبپسند را با بهرهگیری از مربیان توانمند موجب درآمدزایی و ارایهی خدمات به طیف گستردهتری از مخاطبان دانست و حرکت در این مسیر را راهگشا خواند.
وی در ادامه مربی مسوولان مراکز فرهنگی هنری را مخاطب قرار داد و گفت: حضور شما افزون بر فعالیت به عنوان مربی می بایست به عنوان یک مدیر موفق و مشاورفرهنگی مسوولان نقشی تاثیرگذار درارتقای سطح فعالیتهای کودک ونوجوان داشته باشد و در این مسیر بسترهای مناسبی را نیز برای تامین خواستههای کانون درجذب امکانات فراهم کند.
لزوم تدوین طرح درس برای تمامی کارگاهها، همچنین ارایهی گواهی پایان دوره، از دیگر موضوعات مورد توجه مدیر کل کانون استان بود .
علی پورحسن اظهار داشت: باوردارم که توانمندیهای فراوانی در همکاران وجود دارد و این امر سبب دلگرمی و تلاش افزونتر است.
او حضور در کانون را ارزشمند دانست و با اشاره به این آیه شریفه که _خداوند نعمت افزونتری را به شکرگزاران عرضه می کند_ گفت: انتقال دانش و آگاهی به دیگران بیانگر شکر نعمت است و چنانکه این همت همچون گذشته وجود داشته باشد، با همراهی و همکاری شاهد قرارگرفتن کانونگیلان در جایگاهی که شایسته آن است خواهیم بود.
در همین راستا مسوولان ستادی و مراکز فرهنگی هنری به بیان دیدگاه و نقطه نظرات خود در جهت ارتقای سطح فعالیتها، همچنین افزایش امکانات و فضای آموزشی پرداختند.
پخش نماهنگ و توزیع ویژه نامهی سفر مدیر عامل کانون به استانگیلان از دیگر بخشهای برنامه به شمار می رفت که با برپاییکارگاههای آموزشی با عنوان "مدیریت منابع انسانی و فرسودگیشغلی" و " شناخت و تفکر " از سوی اسفندیار ضیائی معاون فرهنگی و فریبا دلسوز، همکار بازنشسته کانون گیلان همراه بود.