۱۳۹۵ جمعه ۲۲ بهمن
بهگزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، این کتاب توسط حمیرا خدابنده، که سالیان سال کار با کودک و نوجوان را تجربهکرده و از نیازهای جامعهی امروز بهویژه فعالان این حوزه آگاهی دارد، به رشته تحریر درآمدهاست.
فعالیت در حوزهی ادبیات کودک از روزگاران گذشته به شکل شفاهی باقی مانده و ثبت آن در گیلان با توجه به حضور شاعران و نویسندگان مطرحی که آثار ارزشمندی در این زمینه خلق کردهاند سابقهی چندانی ندارد.
بر همین اساس نویسنده تلاش کرده تا به جایگاه کودک پرداخته و با ارایهی تعریفی از ادبیات کودک، ویژگیها و کاربردهای کتاب را تشریحکند.
در عین حال کتاب « ادبیات کودک درگیلان» بخشهای مختلفی از آثار شفاهی، مکتوب و حتی تجسمی و نمایشی را دربرمی گیرد که کودکان و نوجوانان نسل به نسل با آن زیسته و پدران و مادران آن را در آموزش فرزندان خود بهکار گرفتهاند.
برهمین اساس این اثر بهعنوان اولین نمونهی پژوهشی پیرامون ادبیات کودکان و نوجوانان درگیلان دارای اهمیت بوده و می تواند منبعی برای تحقیق پژوهشگران بعدی دراین زمینه باشد.
نکتهی قابل توجه این کتاب که با حمایت حوزه هنری و انتشارات فرهننگ ایلیا به چاپ رسیده ، معرفی کوشندگان گیلانی عرصهی ادبیات کودک و نوجوان است و دراین میان نویسنده افزونبر آشنا کردن مخاطب با آثار این بزرگان، عکسی در این کتاب از آنان به یادگارگذاشتهاست.
گفتنی است از خدابنده چندین کتاب و مقالههای تخصصی درحوزهی کودک و نوجوان به چاپ رسیده و کتابهای فرمانروای عشق (پژوهشی درزمینهی ادبیات عاشورایی)، با تو تاغزل، دلواژههای سبز( مجموعه اشعاردینی)، چم چمه (مجموعه دوبیتیهای تاتی) و ترنم و ترانه ( مجموعه رباعی) از دیگر تالیفات این همکارکانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان است.