۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ ارديبهشت
بهگزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان گیلان، این کارگاه، نقطهی آغاز برگزاری نشستهای دانشافزایی است که با بهرهگیری از ظرفیتهای همکاران ستادی و مراکز فرهنگی هنری و بهمنظور ارتقای توانمندی مربیان جدید کانون پرورش فکری برگزارمی شود.
برهمین اساس نخستین کارگاه دانشافزایی مهارتهای مربیگری با حضور فریبا دلسوز، از همکاران پیشکسوت کانون گیلان و مدرس دانشگاه برپا شد و در این میان مربیان با اصولبرنامهریزی فرهنگی و ارزیابی بازخوردهای آن آشناشدند.
بنا براین گزارش در آغاز این نشست که با همراهی جمعی از همکاران ستادی و مراکز فرهنگی هنری صورتگرفت، اسفندیار ضیائی، سرپرست کانون استان گیلان به تبیین اهداف این مجموعهی فرهنگی و همچنین ترسیم چشمانداز برپایی این کارگاهها پرداخت.
کانونی شویم!
اسفندیار ضیائی در آغاز سخنان خود، بازخوانی رفتارهای متناسب با حضوردرکانون و هدفگذاری برنامهها را از اولویتهای برگزاری اینکارگاهها عنوانکرد و با بیاناینکه فضای کانون نیازمند تعامل بیشتر و ایجاد ارتباط دوسویه میان ستاد و مراکز فرهنگی هنری است، گفت: چنانچه بخواهیم در مسیر اهداف از پیش تعیینشده حرکت کرده و در جهت تحقق چشمانداز برنامههای کانون گامبرداریم، می بایست برنامهریزی داشتهباشیم و کانونی شویم.
عشق، علاقه و ایثار لازمهی حضور درکانون
ضیائی درادامه، جاری و ساری بودن عشق، علاقه و ایثار را در برنامهریزی و اجرای فعالیتهای کودک ونوجوان محور از ویژگیهای برجستهی همکاران توصیفکرد و بر ضرورت تقویت اینویژگیها تاکیدکرد.
نگاه ویژهکانون به ظرفیتهای همکاران
سرپرست کانون گیلان همچنین به اهمیت بهرهگیری هدفمند از ظرفیتهای همکاران اشاره و با مهمارزیابیکردن این امر گفت: این نگاه، نگاهی راهبردی است و می تواند دستآوردهای مفیدی نیز درپی داشتهباشد.
وی در ادامهتصریحکرد: انتخاب مربیان از میان جمع گستردهی علاقهمندان، بیانگر نگاه ویژهی کانون به ظرفیتهای همکاران و دقت نظری است که این مجموعه در گزینش مربیان توانمند، اهل تفکر و اندیشهدارد.
کانون، عرصهی بروز خلاقیتها
تاکید بر اهمیت دانشافزایی و بهروزرسانی آگاهیها از دیگر محورهای سخنان ضیائی در این روزبود و وی با بیاناینکه هیچ فردی بی نیاز از بهروزرسانی آگاهیها و همگام شدن با پیشرفتهای دنیای امروز نیست افزود: کانون عرصهی بروز خلاقیتهاست و بر همین اساس رسالتی که بردوش همکاران کانون به عنوان متولیان حوزهی کودک ونوجوان است، بیش از دیگراننمود می یابد.
ضیائی توضیحداد: ما مربی فرهنگی را همچون استادی می دانیم که پژوهشگر است و با مطالعه و به روزرسانی آگاهیها در مسیر توانمندسازی هرچهبیشتر کودکان ونوجوانان حرکتمی کند
وی درعین حال نشر دانش را زکات علم خواند و ارتقای توانمندیها را در ادای این فریضه مهمارزیابیکرد.
ضرورت جهت بخشی فعالیتها به سمت مطالعه
اسفندیارضیائی با بیاناینکه کتاب، محورتمامی فعالیتهای کانونی است گفت: در مراکز فرهنگی هنری ، کتابها به عنوان منابع مهم آگاهیبخشی در دسترس هستند و برنامهریزی مربیان برای علاقمند کردن مخاطبان به مطالعه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی همچنین پرهیزاز روزمره گی و در نظر گرفتن زمانی برای مطالعه را از اولویتهایی هرمربی ارزیابیکرد و علاقهی مربی به کتابرا لازمهی تلاش برای علاقمندسازی کودک ونوجوان به کتاب خواند.
لزوم ارتقای سطح فعالیتهای پژوهشی
وی همچنین از گسترش و عمق بخشیدن به فعالیتهای پژوهشی در سال جاری سخنگفت و با بیاناینکه در سایه برنامهریزی و هدفگذاری بر این امر متمرکز شدهایم، اظهارداشت: به یقین موفقیت در این زمینه از دستآوردهای کانون گیلان در سال 1396 خواهدبود.
توجه به بازی و سرگرمی به عنوان ابزارتربیتی
پرداختن به نقش بازی و سرگرمی بهعنوان یک ابزار تربیتی تاثیرگذار دیگربخش سخنان ضیائی در این برنامهمحسوب می شد و او با بیاناین که بازی درگذشته نیز تاثیرگذاری خود را بهعنوان واسطهی تربیتی وهمچنین راهی برای داشتن فرزندانی سالم و پرنشاط بهتصویرکشیدهاست، خواستار توجهافزونتر مربیان به این فعالیتارزشمند شد.
اهمیت پرورش حس دینی اعضا
سرپرست کانون در عینحال از فعالیتهای دینی و اسلامی به عنوان مهمترین فعالیتکانون نام برد و پرورش حس دینی اعضا را با بهرهگیری از شیوههای خلاقانه، مهم ارزیابیکرد.
ضیائی اظهارداشت: هنگامی که راههای تعامل اجتماعی و معاشرت با بزرگترها را به مخاطبان می آموزیم و وقتی به آیات قرآن کریم در زمینهی اهمیت قلم و مطالعه اشارهمی کنیم در این مسیر گام برداشته ایم .
نقش روابط عمومی پررنگتر از همیشه
وی دراین میان نقش روابط عمومی را مهم توصیفکرد و با اشاره به گسترش فضاهای مجازی گفت: تعامل اجتماعی در دنیای امروز رو به پیشرفتاست و هنگامی که با کودک و نوجوانی سروکارداریم که با فضاهای مجازی که واقعیتر از فضاهای حقیقی بهنظر می رسد روبروست، نقش روابط عمومی بیش از گذشته جلوهمی کند.
اشاره به نقش ارزشمند فعالیتهای ادبی، هنری، علمی و همچنین ضرورت پرداختن به قصه و قصهگویی به عنوان یک ابزار تربتی ارزشمند از دیگر مواردی بود که در سخنان ضیائی مورد توجه گرفت و وی درپایان نیز با یادآورشدن مناسبتهای ماهشعبان، ولادت حضرت ابوالفضلالعباس(ع) و روز جانبازرا به تمامی همکاران، به ویژه سید جلیل میرعظیمی کارشناس حراست کانون استان و ازجانبازان هشت سال دفاع مقدس تبریک گفت.