۱۳۹۵ شنبه ۲۰ شهريور
بهگزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان گیلان، جشنوارهی ساحلدوستی که با همکاری کانون و دیگردستگاههای استانی در سواحل بندرانزلی و کیاشهربهمرحلهی اجرا درآمد، از 24 مرداد تا 15 شهریور سالجاری پذیرای کودکان، نوجوانان وخانوادهها بود و در همین راستا مخاطبان با فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی مربیان کانون همراهشدند.
ایجاد دوستی افزونتر با محیطزیست، آشنایی بیشتر با حقوقشهروندی و گسترشفرهنگ بومی محلی با بهرهگیری ازظرفیتهای طبیعی استان گیلان از جملهاهداف برگزاری این جشنواره بود و در همین راستا ایجاد فرصتهای جدید برای همافزایی و تقویت توانمندی کودکان و نوجوانان برای انجام فعالیتهای گروهی در دستورکار برنامهریزان و مجریان این جشنوارهقرارگرفت.
بر همین اساس ساحلدوستی مقصد اردوی استانی مراکز فرهنگی هنری کانون گیلان شد به موازاتآن سواحل شهرهای رودسر، لنگرود، آستارا و رضوانشهر با ویژهبرنامههای شاد و متنوع پذیرای کودکان، نوجوانان خانوادهها شدند.
آیینپایانی این جشنوارهساحلی نیز 15 شهریورماه و بهصورت همزمان در ساحلمروارید خزر و بندر کیاشهر صورتگرفت و با استقبال گستردهی کودکان، نوجوانان و مخاطبانهمراهبود.
طی این آیین که همراهی مدیران ارشد استانی، کودکان، نوجوانان و خانوادهها را درپی داشت مسوولان به بیان دیدگاههای خود در ارتباط با لزوم بهرهگیری درست از مواهب طبیعی پرداختند و نقش اینگونه برنامهها را در گسترش فرهنگ بومی محلی خاطرنشانکردند.
بهرهگیری از فرصتها برای بالندگی و شادی کودکان ضروریاست
یونسرنجکش، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان در این جشنواره، ضمن قدردانی از مدیر کلو کارکنانکانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان، از ایجاد بسترهای مناسببرای شادی و نشاطکودکان، نوجوانان و خانوادهها سپاسگزاریکرد.
رنجکش خاطرنشانکرد: جشنوارهی ساحلدوستی و اجرای فعالیتهای فرهنگی زمینهساز بهرهمندی افزونتر از نعمتو موهبتدریا در تابستان است و ایجادفرصتهای تازه برای شادابی و نشاط جامعه اهدافیاست که از سوی دولت مردان دنبالمی شود.
وی درپایان با بیاناینکه جامعهی شاداب و پرنشاط بهبالندگی و پیشرفت بهتری دستمی یابد گفت: خوشبختانه از سال 1393 با توجهبه تخصیص بودجه و برنامهریزی مناسب، قدمهای خوبی برای حرکتدر این مسیربرداشتهشدهاست و امیدواریم با همراهی دستگاهها و نهادهای استانی این فعالیتهای تاثیرگذار ادامهیابد.
تفکر در بیکرانگی و زلالی دریا فرصتی الهی است
علی پورحسن مدیر کل کانون گیلان نیز سخنان خود را با اشاره به حدیث نبوی آغاز کرد و با تاکید براینکه نگاه به دریا عبادتاست گفت: اندیشیدن و دقت در بیکرانگی و زلالی دریا فرصت و موهبتی الهی است و بهرهگیری صحیح از این نعمت می تواند زمینهی ارتقای آگاهی ، دانش افزایی و رشد و پرورش کودکان ونوجوانان را فراهمکند.
او همچنین از همراهی استانداری، فرمانداری و بخشدار مرکزی شهرستان رشت، سازمان محیطزیست و آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن برای برگزاری اینجشنواره سپاسگزاریکرد.
قدردانی از مربیان و کارکنان ستادی کانون پرورش فکری کهبا اجرای فعالیتهای هدفمند و متنوع نقش ارزشمندی در ارتقای قابلیتهای کودکان و نوجوانان داشتند، دیگر بخشسخنان پورحسن بود و وی ابراز امیدواری کرد که این آیین پایانی، نقطهی آغاز برنامههای آتی باشد.
سواحل استان فرصتی برای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی است
علی وارسته ، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری شهرستان رشت نیز در این آیین از برنامههای شاد و مفرح کانون برای کودکان ونوجوانان سپاسگزاری کرد.
وی بهرهمندی از سواحل زیبای استان گیلان را فرصتی ارزشمند برای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی عنوانکرد و برنامههای مختلف کانون که در راستای این هدفمهم برای کودکان ونوجوانان اجراشد را مفید و موثربرشمرد.
وارسته در پایان ابرازامیدواری کرد کهبا همدلی و همافزایی دستگاههای فرهنگی بتوانیم درآینده نیز میزبان خوبی برای مخاطبان باشیم.
در ادامه ناکاگاوارا، کارشناس آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن( جایکا) پیرامون اهمیت پاسداشت محیط زیست سخنگفت و در همین راستا مربیان و اعضای هنرمند کانون تالش به اجرای موسیقی سنتی پرداختند که با دفنوازی عضو ارشد مرکز فرهنگی هنری شماره 2 رشت همراه شد.
معرفی شخصیت احمدخدادوست، شاعر کودک و همکار پیشکسوت کانون گیلان که توسط عضو مرکز فرهنگی هنری بندرانزلی صورتگرفت، ازجمله فعالیتها بودو در ادامه نیز این شاعربرجستهی کشور به خوانش اثرپرداخت.
همچنین اعضای دختر کانون سیاهکل به شاهنامهخوانی پرداختند و همکار مرکز فرهنگی هنری فومن نیز با اجرای بازی بومی محلی « چوبپا» گوشهای از فرهنگ غنی استان گیلان را به مخاطبان معرفیکرد.
اجرای نمایش عروسکی ، چهرهآرایی کودکان ، ساخت بادبادک و بازدید از تندیسهای شنی از دیگر برنامههای اینآیین بود و درپایان نیز اعضای فعال کانون گیلان با اهدای جایزه تجلیل شدند.