۱۳۹۴ دوشنبه ۲ آذر
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان گیلان، این نشست با هدف معرفی آثاربزرگان ادبیات کودک ونوجوان، ترویج فرهنگ مطالعه، هم چنین دیدار اعضای مراکز فرهنگی هنری با بیوک ملکی و دیگر شاعران مطرح استان برنامه ریزی و اجرا شد.
دراین نشست که احمد خدادوست، شاهین رهنما و روزبه فروتن پی، از شاعران کودک گیلانی نیز حضور داشتند، اعضا ضمن آشنایی با آثار و دریچه ی نگاه این مجموعه ی توانمند در سایه ی گفت و شنود، ازایدههای خلاقانهی پیشکسوتان عرصهی شعر بهرمند شدند.
بیوک ملکی شاعر برجسته و مطرح کشور مان حضوردر این نشست را یادآور خاطرات خوش کودکی و تداعی کننده راهنماییهای مربیان دلسوز کانون پرورش فکری خواند وافزود: خوشحالم از اینکه در جمع کودکان ونوجوانانی هستم که درفرهنگ تحت اشغال شبکه های مجازی، در کتابخانه های کانون نفس می کشند.
وی در ادامه از تفاوت بین نسلهای گذشته و حال سخن گفت و امکان دسترسی به کتاب و استفاده از راهنمایی بزرگان عرصه ی ادبیات را فرصتی ارزشمند برای کودکان ونوجوانان خواند.
شاعر اثر « کوچه ی دریچهها » دسترسی آسان به کتاب، نشریات و دوستانی که به نیازهای ادبی کودکان و نوجوانان پاسخ می دهند را از شرایط مطلوب نسل حاضر خواند و اظهار داشت: آرزومندم با کتاب همراه باشیم و بزرگ شویم .
وی استفاده از دیدگاه های بزرگان عرصه شعر، همراهی با دوستان توانمند و مطالعه کتاب را بستری مناسب برای ظهور و بروز استعداد شعر گفتن خواند و شعرخوانی را بزرگ ترین راهنما برای شاعران دانست.
ملکی در پاسخ به پرسش عضو نوجوان کانون پرورش فکری در ارتباط با اینکه چگونه می توان شاعر شد، گفت: همه ی کسانی که شعر می گویند از روز نخست شاعر نبوده اند؛ مخصوصا هم نسل های من که به کتاب ها و منابع کافی دسترسی نداشتند.
وی استفاده از مضامین ساده و اجتماعی همچنین به تصویر کشیدن آرزوهای نوجوانان را در تصویرگری کتاب محصول فعالیت در کانون پرورش فکری خواند و از لزوم قراردان فضای تجربه به نسل جوان سخن گفت.
شاعر کتاب « آب و مهتاب» علاقه به همه ی آثار خود را نتیجه ی احساسی دانست که هنگام سرودن اشعار داشته است.
بیوک ملکی به سرودن شعر از دوران تحصیل در مقطع متوسطه اشاره کرد و گفت: در این مدت از راهنمایی های مدیر مدرسه برخوردار بودم و نخستین کتاب را نیز بعد از انقلاب منتشر کرده ام .
وی در ارتباط با لزوم بیداری دغدغههای کودکی و نوجوانی شاعر اظهار داشت: استفاده از تجربه های گذشته اگر برای ارایه ی طرح و ایده تازه باشد، به یقین خوب است و ما بایستی با زبان و نگاه مخاطب به شعر بنگریم .
گردآورندهی کتاب هزار سال شعر فارسی با بیان اینکه کتاب برای مخاطب نوجوان کم نیست تصریح کرد: فراوانی کتاب های سطحی موجب شده که نوجوان نتواند کتابهای مناسب را به درستی تشخیص دهد و استفاده از کتابهای مناسب اگرچه برای مخاطب بزرگ سال نوشته شده باشد، میتواند در ارتقای سطح قابلیتهای نوجوانان موثر واقع شود.
شاعر اشعار کتاب « بربال رنگین کمان» از توجه خود به حوزه ی شعر نوجوان سخن گفت و افزود: معتقدم گام برداشتن در مسیر های مختلف می تواند موجبات کندشدن حرکت و گاهی نیز نرسیدن به مقصد را فراهم آورد.
شاعر کتاب «پشت یک لبخند» با تبیین تفاوتهای شعر عروضی و محاوره ای گفت: شعر محاوره ای می تواند موجب پدید آمدن مشکلات وزنی و مخفی ماندن ضعف های شعر شود و آغاز شعر گفتن در قالب صحیح بایستی از اولویت های شاعران نوجوان باشد.
احمد خدادوست شاعر کودک و همکار بازنشستهی کانون گیلان نیز با اشاره به فرصت های پیش روی کودکان ونوجوانان، حضور در عرصهی شعر کودک را مدیون راهنماییهای بیوک ملکی خواند و از اعضا خواست استفاده از دیدگاههای بزرگان ادب و شعر را سرلوحه ی برنامههای خود قرار دهند.
شاهین رهنما نیز راضی نشدن به داشتهها و استفاده از راهنماییهای اساتید را موجب پیشرفت خواند و اظهار داشت: اگر به این نتیجه برسیم که نیازی مشورت نداریم مرداب می شویم و با بهره گیری از نظرات بزرگان رودخانههای زلالی خواهیم بود که با وجود ناکافی بودن آب به دریاهای فردا راه می یابیم .
روزبه فروتن پی از شاعران میهمان با ابراز خرسندی از حضور در جمع کودکان ونوجوانان، تلاش در جهت یافتن زبان شعر مناسب را از اولویتها دانست و برلزوم مطالعه هرچه بیشتر کتاب تاکید کرد.
در ادامه ی این نشست که 30 آبان ماه 1394 و با حضور بیش از 150 عضو نوجوان برگزار شد، شاعران کودک استان، احمد خدادوست، شاهین راهنما و روزبه فروتن پی ضمن ارایه ی دیدگاه های خود پیرامون ادبیات کودک و نوجوان و تفاوت نگرش ها در نسل های مختلف به پرسشهای مخاطبان پاسخ گفتند.
شایان ذکر است این نشستها روزهای یکشنبه و دوشنبه یکم و دوم آذر در غرفهی کانون پرورش فکری در محل برگزاری یازدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب رشت، همچنین در سالن نمایش مرکز فرهنگی هنری رودسر برگزار می شود.