۱۳۹۷ شنبه ۴ اسفند
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان گیلان، این همایش دوم اسفند ماه جاری و هم زمان با روز جهانی زبان مادری در محل پژوهشکده گیلانشناسی دانشگاه گیلان صورتگرفت.
حفظ و صیانت از ارزشهای بومی و محلی و پاسداشت فرهنگ و زبان مادری، از اهداف برگزاری پنجمین همایش زبان مادری با حضور جمعی از نویسندگان، پژوهشگران، گیلانشناسان و شاعران حوزه کودک و نوجوان به شمارمیرفت.
نقطهی آغاز این همایش، سخنرانی محمد بشرا، محقق و گیلانشناس برجسته کشور بود که از زبان به عنوان قدرتمندترین ابزار برای پاسداشت هویت ملتها یادکرد.
او همچنین به دلایل نامگذاری روز جهانی زبان مادری پرداخت و ضمن تاکید بر نقش مادران در انتقال ظرایف و نکتههای زبان مادری به فرزندان تصریحکرد: لهجه، همچون شناسنامه است و بایستی ضمن فراهمسازی بسترهای مناسب برای فراگیری زبان محلی، به لهجههای بومی و پیشینهی خودمان افتخارکنیم.
مهدی میرصالحی، رئیس انجمن «گیله زاکان» نیز به ارایهی گزارشی از طبقهبندی زبانهای در حال تکلم دنیا پرداخت و زبان گیلکی را آسیبپذیر و نیازمند توجه افزونتر دانست.
میرصالحی هم چنین از ضرورت راهانداری مرکز رسمی آموزش زبان گیلکی سخنگفت و همراهی هدفمند صدا و سیمای مرکز گیلان را در پاسداشت زبانهای محلی استان خواستارشد.
محمد حسن عاقلمنش عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت نیز زبان گیلکی را یکی از کهنترین زبانهای ایرانی دانست و با تاکید بر اهمیت توجه به این میراث ارزشمند فرهنگی گفت: لازماست پاسداشت زبان مادری در یک روز خلاصه نشود و ضمن افتخارِ به گذشته، زمینههای رشد و گسترش زبان و لهجههای گیلانی را فراهم کنیم.
ادامهبخش برنامههای این همایش نیز قصهگویی «هدیه عاشوری»، عضو نوجوان مرکز فرهنگی هنری شماره ۳ کانون رشت و خوانش شعر از سوی «مرضیه ایزدی» عضو مرکز مجتمع کانون استان گیلان بود که با تجلیل از کوشندگان عرصهی ادبیات گیلان همراهشد.
گفتنی است، این همایش با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و پژوهشکده گیلانشناسی دانشگاه گیلان وهمچنین سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی و شورای اسلامی شهر رشت برگزارشد.