۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۵ آذر
بهگزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان گیلان، سومین نشست علمی پژوهشی « نگاهخلاق» با حضور مربیان و اعضای مراکز چهارگانه شهر رشت، شفت، فومن، صومعهسرا، رودبار، منجیل و رستمآباد در مرکز فرهنگی هنری شفت برگزارشد.
طی این نشست که بهمنظور ارتقای سطح آگاهیهای مربیان و اعضا، گسترشفرهنگ پژوهشگری و تقدیر از پژوهشگران وهمچنین تجربه و تمرین نگاه خلاقانه برنامهریزی شد، علیپورحسن، مدیرکل کانون استان گیلان ضمن تبریک هفتهی وحدت و قدردانی از همراهی مسوولان، به رسالت پیامبران برای آگاهیبخشی اشاره و از رسولگرامی اسلام(ص) بهعنوان نگین و خاتم پیامبران الهی یادکرد.
وی درادامه سیرهی پیامبرمهربانیها را مورد توجهقرارداد و اخلاق نیکو، نظم و ظاهرآراسته را ازویژگیهای برجستهی رسول اکرمبرشمرد.
مدیرکل کانون با بیاناینکه کسب علم، سفارش و سیرهی عملی رسول اکرم است اظهارداشت: ما نیز باید تلاشکنیم که هرچهبیشتر خودمان را به پیامبر شبیهکنیم و درمسیر ارتقای آگاهیها گامبرداریم.
پورحسندرپایان بهکودکان ونوجوانان توصیهکرد کهاز فرصتهای پیشرو به بهترین شکل استفادهکرده و بابهرهگیری از راهنماییهای ارزشمند والدین، مربیان و اولیای مدرسه، درمسیر پیشرفت و علمآموزی حرکتکنند.
رحمت حیدرینژاد معاون فرماندار شهرستان شفت نیز در این نشست بهاهمیت پژوهش و پژوهشگری اشاره و اظهارداشت: امروزه، دانایی محور اصلی پیشرفت هرکشوراست و تولیدعلم که محصول جستجو و پژوهشگری است از شاخصههای سنجش کشورهای پیشرفته محسوبمی شود.
وی درادامه اهمیت مطالعه را مورد توجهقرارداد و با بیان اینکه لازمهی دانایی دسترسی به اطلاعات است و افزودهشدن آگاهیها نیز جز با کسب اطلاعات تازه ممکن نیست تصریحکرد: مطالعه می تواند به افزایش اطلاعات و همچنین ارتقای سطحدانایی کمککند.
حیدرینژاد درعینحال نقش پژوهش در ارتقای توانمندیهای کشور را مورد توجهقرار داد و گفت: پژوهش می تواند در هرموضوعی شکلبگیرد و امروزهکشور ما نیازمند کودکان و نوجوانان پژوهشگری است که دانشمندان جوان فردا خواهندبود.
معاون فرماندار شفت افزود: پژوهش، فعالیتی منسجم و نیازمند برنامهریزی مدون است و چنانچه بدون برنامهریزی درست حرکتکنیم، به هدف نخواهیمرسید؛ از رو می بایست افزون بر انجام فعالیتهای پژوهشی به مطالعه پژوهشهای دیگران بپردازیم تا بهعنوان پژوهشگران موفق شویم.
این مسوول درپایان بهکودکان ونوجوانان توصیهکرد با بهرهگیری از راهنماییهای ارزشمند صاحبنظران، درمسیرگسترش مرزهای دانش گامبردارند و با افزایش آموختهها، نقشی تاثیرگذار درآینده ایران اسلامی داشتهباشند.
در ادامهاین نشست رضا زمانی، رئیس حفاظت از محیط زیست شهرستان شفت بهارایهی تعریفی از پژوهش و پژوهشگر پرداخت و در این مسیر پیرامون اولویتها و شیوهی انجام یکفعالیتتحقیقی هدفمند مطالبی را بهکودکان ونوجوانان ارائهکرد.
نقد و بررسی فعالیتتحقیقی عضو نوجوانان کانون با عنوان« بررسی تاثیر حرفه آموزی درنوجوانی» ازدیگر بخشهای این برنامه بود و مدرس این نشست با همراهی حاضران، نقاط قوت و ضعف این فعالیتتحقیقی را تشریحکرد.
تبیین اهمیت حفاظت از محیط زیست و تاکید بر ضرورت تحقیق و پژوهش در این ارتباط از دیگر محورهای سخنان رضا زمانی در این نشست بود و وی درادامه با بهرهگیری از فیلم و تصویر اهمیت اینموضوع را به حاضران یادآورشد.
بنابراین گزارش حضور در شهرک صنعتی شهرستان شفت و آشنایی با مراحل بازیافتزباله از برنامههای جانبی این نشستبود و در این میان کودکان و نوجوانان با اهمیت و نقش بازیافت در سالمسازی محیط زیست و همچنین اشتغالزایی و تولید ثروت بیش ازپیش آشناشدند.
تجلیل از مربیان، اعضا و مدرس این نشست بخش پایانی برنامه بود و برهمین اساس فعالان عرصهی پژوهش ازسوی علی پورحسن، مدیرکل کانون استان گیلان تقدیرشدند.گفتنی است ویژهبرنامههای هفتهی پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان با عنوان « نگاهخلاق» روزهای 21، 23 و 25 آذرماه 1395 در سهحوزهی رودسر، بندرانزلی و شفت برگزارشد.