۱۳۹۴ يکشنبه ۲۹ شهريور
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان گیلان، این جشنواره با هدف پاسداشت از فرهنگ بومی و محلی و آشنایی کودکان و نوجوانان با فرهنگ غذایی مردم گیلان صورت گرفت.
در آغاز این مراسم، مربی مسوول مرکز ضمن قدردانی از مشارکت والدین و اعضا در برگزاری این برنامه، پیرامون آداب و رسوم مردم گیلان سخن گفت و برگزاری این جشنواره را موجب آشنایی افزونتر کودکان و نوجوانان با فرهنگ غذایی استان دانست.
شعر خوانی حمیرا خدابنده کارشناس مسوول ادبی استان از دیگر بخشهای مراسم محسوب می شد که با اجرای مسابقهی « حس چشایی » توسط اعضا ادامه یافت.
در همین حال کودکان و نوجوانان عضو مرکز با حضور در کارگاه ادبی، از خاطرههای آشپزی برای دوستان خود گفتند و تصویرذهنیشان را از غذاهای محلی در قالب نمایش خلاق ارایه کردند.
اجرای قصه گویی به لهجهی محلی که توسط مربیان و اعضا صورت گرفت، از جملهی برنامه ها بود که با نواختن آهنگ های محلی همراه شد.
در پایان این جشنواره داوران با چشیدن طعم غذاهای محلی، تمامی شرکت کنندگان را شایستهی تقدیر دانستند و برهمیناساس جوایزی به کودکان و نوجوان شرکت کننده در مراسم اهدا کردند.
گفتنی است در جشنوارهی « غذا و خاطرههای شالیزار » که صبح سه شنبه 24 شهریور 1394 برگزار شد، بیش از 40 نفر از اولیا و اعضای کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان حضور داشتند.
شایان ذکر است استان گیلان با 170 غذای محلی، رتبهی نخست تنوع غذایی را در کشور داراست. باقلا قاتق، میزا قاسمی ترش تره، ماهی، انار بیج و کال کباب از جمله ی غذاهای محبوب و شناخته شدهی گیلانیهابه شمار می رود.