۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۹ آبان
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان گیلان، این بخشی از سخنان«اکبر اکسیر» شاعر و طنزپرداز گیلانی در «جشن کتاب» کارکنان و اعضای مراکز فرهنگی هنری کانون و دانشآموزان مدارس است.
اکسیر که متولد ۱۳۳۲ بندر آستارا در گیلان است و پیشینهی عضویت در کانون پرورش فکری این شهرستان را درکارنامه دارد، حالِ خوش کتاب و کتابخوانی در کانون را مایه خرسندی دانست و این مجموعهی فرهنگی را کانونی برای گردهمآیی واژههایی از جنس «آموختن» و «آیندهسازی» خواند.
طراح «شعر فرانو» درایران همچنین، اهمیت کتاب و فعالیتهای کتابمحورکانون را مورد توجه قرارداد و با «مزرعه کتاب و واژهها» توصیفکردن کتابخانههای این نهاد گفت: هیچ تجربهای همچون عضویت درکانون و همنشینی با کتاب نیست و از این رو برای آموختن و حرکت بهسوی فردا، باید از امروز آغازکنیم.
خالق آثاری چون: «ملخهایحاصلخیز» و «ماکوتا اوناشیم»، دیگربخش سخنان خود را به ارایهی راهکارهایی برای افزایش آگاهیهای ادبی، به ویژه درزمینهی سُرایش شعر اختصاصداد و با ضروری خواندن افزایش گنجینههای ذهنی گفت: به خاطرسپاری شعر و مشاعره با علاقهمندان، نقش بهسزایی در ارتقای توانمندیها دارد.
شاعر مجموعهشعر«زنبورها دیابت گرفتهاند» درهمینحال تاکیدی ویژه بر«مطالعه کتاب» و «اندیشه در واژهها» داشت و کتابهای موجود درمراکز فرهنگیهنری کانون را بهترین منابع برای کودکان و نوجوانان خواند.
بزرگان، صیقلیافته کتاب و داناییاند
مدیرکل کانون استان گیلان نیز در این مهرواره که همزمان با هفتهی کتاب و کتابخوانی برگزارشد کودکان را الماسهای زندگی خانوادهها و دُر گرانبهای مربیان و معلمان توصیفکرد و پاسداشت از ظرفیتهای گسترده آنان را رسالت تمامی فعالان عرصه فرهنگ خواند.
اسفندیارضیائی همچنین، از فعالیتهای کتابمحور بهعنوان رهاورد مربیان کانون برای نسل کودک و نوجوان نامبرد و مأنوسسازی آنان با کتاب و ایجاد زمینههای مناسب برای پرواز آیندهسازان به سوی فردا را از اولویتها برشمرد.
این مدیر فرهنگی درهمین حال اشارهای به نقش کتاب در تربیت شخصیتهای برجسته داشت و بزرگان دیروز و امروز را «صیقلیافته کتاب و دانایی» دانست.
اشاره به توانمندی و موفقیتهای کودکان و نوجوانان عضو مراکز فرهنگی هنری کانون، دیگر بخش سخنان ضیائی بود و وی درهمینحال با اشاره به همراهی کانون پرورش فکری با نظام آموزشی کشور و فراهمسازی زمینههای اجرای طرح تحول بنیادین آموزش و پرورش تصریحکرد: معرفی فضاهای آموزشی بهعنوان فضاهایی آرامشبخش و پرهیز ازحافظهمحوری، اهم برنامههایی است که از سوی دست اندرکاران کانون دنبالمیشود.
برپایه این گزارش، معرفی کتاب و اجرای مسابقهی کتابمحور با بهرهگیری از روشهای خلاقانه، نمایشنامهخوانی اعضا و مربیان کانون و قدردانی از اعضا و مربیان فعال در عرصهی کتاب و کتابخوانی، ازدیگر برنامههای «جشن کتاب» بود که در سالن سینمای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رشت برگزارشد.
گفتنی است، «کتاب و پایتخت کتاب ایران»، «کتابخانه، کانون فرهنگی محله»، «کتاب، کتابخوانی و کتابدار»، «وقف کتاب، ترویج کتابخوانی»، «مدرسه کتاب محور»، «دانشآموز کتابخوان»، «کودک، کتاب، آینده»، «کتاب مبنای تمدن»،«کتاب، رسانه و فضای مجازی» و «کتابفروشی، پاتوق فرهنگی» عناوین روزهای بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی است.
شایانذکراست، ویژهبرنامههای هفته کتاب و کتابخوانی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان نیز با شعار «حالِخوشخواندن» از تاریخ ۲۳ تا ۳۰ آبان ۱۳۹۸ در سراسر کشور برگزار میشود.