۱۳۹۵ شنبه ۲۹ خرداد
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، بر همین اساس علی پورحسن در بخش خبری ساعت 20 که به طور زنده از شبکه استانی باران پخش شد، تلاش این نهاد فرهنگی برای ارایهی شیوههای نوین آموزشی، همچنین ارتقای فرهنگ کتابخوانی کودکان و نوجوان را یادآور شد و توجه به تمامی مخاطبان را در شهرها و روستاهای استان از اولویتهای کانون پرورش فکری خواند.
وی در آغاز این گفتگوی ویژه خبری ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، رسالت کانون برای کشف و پرورش استعدادهای مخاطبان را مورد توجه قرار داد و از مراحل چهارگانه آموختن و یادگیری از دیدگاه یونسکو که برپایهی آموختن برای دانستن، برای به کار بستن و آموختن برای زندگی، همچنین فراگیری برای زیستن با دیگران استوار است سخن گفت.
پورحسن توضیح داد: تلاشکانون بر این چهار محور استوار است و برای رسیدن به این اهداف، پرورش حس دینی مخاطبان با بهرهگیری از آموزههای ایرانی و اسلامی دردستور کار این مجموعه فرهنگی قراردارد و درسایهی فعالیتهای کتاب محور و خلاقانه مربیان کانونی است که کودکان و نوجوانان بیشاز پیش با مبانی دینی، همچنین شخصیتهای اسلامی و ایرانی آشنا می شوند.
وی در ادامه به امکانات نرم و سختافزاری کانون پرورش فکری پرداخت و از مربیان توانمند و دارای تحصیلات عالی کانون به عنوان سرمایهی ارزشمند این نهاد فرهنگی نام برد و تصریح کرد: به یقین کانون در این زمینه کمبودی احساس نمیکند و آنچهنیازمند توجه و همراهی افزونتر است، افزایش امکانات سختافزاری است و امیدوارم این خواسته نیز در سایه تعامل افزونتر و نگاه ویژه مسوولان به آیندهسازان محقق شود.
او با اشاره به سفر استانی مدیر عامل کانون کشور و دیدار با استاندار گیلان گفت: این نشستدستاوردی ارزشمند برای کانون گیلان درپی داشته است و دستور نمایندهعالی دولت به فرمانداران برای اختصاص یک واحد سیار، امکان ارایهی خدمات فرهنگی به کودکان ونوجوانان روستایی را بیشاز پبش فراهم می کند.
پورحسن تصریح کرد: 31 مرکز فرهنگی هنری ثابت، چهارکتابخانهی پستی و یک واحد سیار روستایی به یقین پاسخگوی نیازهای بیش از 330 هزار مخاطب دانشآموز نیست و از این رو تلاش کانون معطوف به بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای موجود است.
وی خاطرنشان کرد: فعالیتبیش از 20 مرکز فرهنگی هنری در دو نوبتکاری و ارایهی فعالیتها از ساعت 8 صبح تا 20 عصر، از جمله این برنامههاست و بر همین اساس نیز تنوع و کیفیتبخشی به فعالیتها و در نظرگرفتن ذائقهی تمامی مخاطبان در دستور کار قراردارد.
گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی از دیگر محورهای سخنان مدیر کل کانون به شمار می رفت و وی با اشاره به سرانه مطالعهکتاب در کشور و استان گفت: 42 عنوان فعالیت فرهنگی، ادبی، هنری و پژوهشی همچنین برنامه های مراکز فرهنگی هنری کانون بهعنوان کتابخانههایی که نیازهای مطالعاتی کودکان و نوجوانان را مد نظر دارند بیانگر اهمیت کتاب و مطالعه از دیدگاه کانون است .
او افزود: کتاب، محور تمامی فعالیتهای کانونی محسوب می شود و مربیان نیز با شیوههای خلاقانه و ایجاد علاقه در مخاطب سعی در برقراری ارتباط عضو با کتاب و مواد خواندنی دارند و برنامههای تشویقی کانون همچون معرفی اعضای کتابخوان نیز با همین هدف صورت می گیرد.
پورحسن با بیان اینکه انتشار آثار اعضا در نشریات، همچنین بهرهگیری از توانمندی همکارانی همچون احمدخدادوست و عبدالرضاجلالی که آثار فراوانی از آنان به چاپ رسیده و در مراکز کانون نیز در دسترس اعضاقرار دارد از اولویتهاست گفت: تمامی تلاش کانون متوجه تشویق اعضا و مربیان برای خلق اثر و کمک به تولید اندیشه و آثاری مخاطب پسند است.
لزوم ترویج فرهنگ بومی محلی و توجه به زبان مادری نیز از مواردی بود که در سخنان علی پورحسن به آن اشاره شد و مدیر کل کانون استان با تشریح برنامههای پیشرو در این زمینه اظهارکرد: تولید کتاب و ترانهی کودکانه با ملودی محلی وجود نداشته یا کمتر مورد توجه قرار گرفته است و بر همین اساس تولید اثر برای مخاطبان کودک و نوجوان به زبان محلی از جمله اهدافی است که از سوی کانون استان دنبال می شود.
فعالیت کانون در عرصهی تولید محصولات فرهنگی از دیگر موضوعات مورد بحث بود و پورحسن با اشاره به حرکت رو به رشد کانون در این زمینه، از چاپ کتابهای جدید، نسل جدید اسباببازی و وسایل کمک آموزشی خبرداد .
وی اضافه کرد: ورود به عرصهی تولید و ارایهی بازیهای رایانهای نیز طی سالهای اخیر مد نظر قرار گرفته و کانون گیلان نیز با راهاندازی دو سایت رایانهای در صومعهسرا و سیاهکل که همزمان با سفر استانی مدیر عامل کانون صورت گرفت گامهایی در این زمینه برداشته است و درآیندهای نزدیک شاهد پراکنش این سایتها در سطح استان خواهیم بود.
مدیر کل کانون گیلان در ادامه با اشاره به گشایش نخستین مرکز فرهنگی هنری فراگیر در رشت اظهار کرد: تلاش برای ارایهی خدمات به تمامی مخاطبان همچنین توچه به کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه از جمله اهدافی است که طی سالهای اخیر مورد توجه کانون قرار گرفته است و در آیندهای نزدیک شاهد گشایش این مراکز در شهرهای رودسر، تالش و رضوانشهر خواهیم بود.
چگونگی فعالیت مراکز کانون زبان استان و شیوهی تعامل با فراگیران و خانوادهها، همچنین دعوت از تمامی دستگاهها و نهادهای فعال در حوزهی کودک و نوجوان برای ایجاد بسترهای مناسب در زمینهی کشف و پرورش استعدادهای آیندهسازان اسلامی بخش پایانی سخنان مدیر کل کانون در این گفتگوی ویژه خبری بود.