۱۳۹۶ دوشنبه ۶ شهريور
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، این کتابخانه که به منظور گسترش عدالت اجتماعی و با هدف افزایش گسترهی فعالیتهای کانون راهاندازی شد، به 130 روستا و 110 مدرسه مناطق خورگام، رحمتآباد بلوکات و رستمآباد شهرستان رودبار خدمات فرهنگی ارایهمی کند.
بنا براین گزارش، فرماندار رودبار در آیین گشایش این کتابخانه که با اختصاص مبلغ 450 میلیون ریال تهیه و تجهیز شده است، ضمن تبریک هفته دولت و قدردانی از تلاشهای دستاندرکاران راهاندازی این کتابخانه، به ساعت مطالعه در کشور اشاره و ابراز امیدواری کرد به همت تمامی فعالان حوزهی فرهنگ، سرانه کتابخوانی از دقیقه به ساعت افزایشیابد.
اسماعیل میرغضنفری در عین حال افزایش اقبال جامعه از فضاهای مجازی را یادآور شد و خواستار استفاده درست و هدفمند از این فضاها شد.
سرپرست کانون گیلان نیز در این آیین به اهمیت مطالعه پرداخت و از کتاب به عنوان یکی از شاخصههای جامعهی پویا و با نشاط یادکرد.
اسفندیار ضیائی در ادامه با بیان این که گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نیازمند همدلی و همراهی است، اظهارداشت: کتاب زمینهساز تحرک و شادابی و همچنین بستری مناسب برای ایجاد شور و شوق معنوی خانوادههاست.
وی در عین حال سرانه مطالعه درکشور را مورد توجهقرارداد و ضمن ارایهی گزارشی از سرانه مطالعه در مراکز فرهنگی هنری کانون اظهارکرد: افزایش تعلق خاطر کودکان و نوجوانان عضو کانون به مطالعه، بیانگر تاثیرگذاری فعالیتها و همچنین برنامهریزی مدون کانون پرورش فکری برای بهرهگیری درست از فنآوری است.
ضیائی همچنین تعامل با آموزش و پرورش در اجرای طرح کانون مدرسه و همراهی با دستگاههای اجرایی استان را بستری مناسب برای تحقق اهداف خواند و افزود: افزایش کتابخانههای سیار شهری و روستایی، راهاندازی کانون زبان و گشایش فروشگاه و نمایشگاه عرضهی محصولات فرهنگی از جمله اهداف کانون در سراسر استان، به ویژه برای مخاطبان در شهرستان رودبار به شمار می رود.
ارایه گزارشی از فعالیتها و برنامههای کانون در هفته دولت از دیگر بخشهای سخنان ضیائی در این آیین بود و وی درپایان ابراز امیدواری کرد با تلاش افزونتر درحوزهی کودک و نوجوان، شاهد رشد و شکوفایی آیندهسازان ایران اسلامی باشیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری رودبار نیز با قدردانی از تلاشهای سرپرست و کارکنان کانون در راهاندازی کتابخانه سیار روستایی شهرستان گفت: کتاب و مطالعه در آموزههای دینی از ارزش والایی برخوردار است و بهرهگیری از واژه «خواندن» به عنوان نقطهی آغاز نزول قرآن کریم گواهی روشن بر این مدعاست.
علیرضا انصاری همچنین از قرآن کریم به عنوان معجزهی رسول گرامی اسلام(ص) یاد کرد و نگاه ویژه دین مبین اسلام به کتاب را بیانگر جایگاه ارزشمند مطالعه و علم آموزی دانست.
تبیین اهمیت کشف و پرورش استعدادهای کودکان و نوجوانان از دیگر محورهای سخنان انصاری بود و وی با بیان اینکه ارتقای فرهنگ مطالعه نیازمند همدلی است، تصریحکرد: چنانچه بخواهیم جامعه را به سوی پیشرفت و کمال هدایتکنیم، می بایست از کتابخانهها شروع کرده و با خانوادهها همراهشویم.
او در عین حال جایگاه کودک و نوجوان را به عنوان عضو مهم یک خانواده مورد توجه قرارداد و از همراهی مسوولان شهرستان برای گسترش فعالیتهای کانون، به ویژه راهاندازی کتابخانه سیار پستی برای مناطق لوشان، منجیل و عمارلو در آیندهای نزدیک خبرداد.
در ادامه این آیین که درمرکز فرهنگی هنری رستم آباد صورتگرفت، فاطمه انصاری از اعضای ارشد کانون و حایز رتبه هجده کنکور سراسری در رشته علوم اسلامی، به نقش مربیان و فعالیتهای کتابمحورکانون در رشد و ارتقای خود اشاره و از کودکان و نوجوانان برای حضور در کانون دعوتکرد.
شعرخوانی عضو کودک کانون روبار، نمایش کلیپ فعالیتهای کتابخانه سیار روستایی، هنرنمایی گروه سرود کانون و همچنین اجرای نمایش آیینی و تجلیل از فرماندار شهرستان رودبار به پاس نگاه ویژه به فعالیتهای کودک و نوجوان محور از دیگر برنامههای این آیین بود.
گفتنی است نخستین کتابخانه سیار روستایی کانون استان در منطق روستایی شهرستان آستارا به کودکان و نوجوانانی که به مراکز ثابت کانون پرورش فکری دسترسی ندارند، خدمات فرهنگی ارایهمی دهد.