۱۳۹۵ دوشنبه ۱۸ بهمن
بهگزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان گیلان، لاهوتی در این آیین که همزمان با سی و هشتمین سالگشت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و به منظور آشنایی افزونترکودکان و نوجوان با فرهنگ بومی و محلی استان گیلان برگزارشد، به اهمیت پاسداشت آیینهای بومی و محلی وهمچنین لزوم حفظ زبان مادری اشاره و برگزاری این جشنواره را گامی مهم در این مسیرعنوانکرد.
وی در عین حال حضور علی پورحسن به عنوان مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان را زمینهساز ارتقای سطح فعالیتهای فرهنگی در سطح استان خواند و از پیگیری اعتبار برای بهسازی کانون لنگرود و همچنین واگذاری زمین برای ساخت مرکز فرهنگی هنری خبرداد.
نمایندهی مردم لنگرود درمجلس شورای اسلامی همچنین به ایام الله دههی فجر اشارهکرد و رهبری امام راحل(ره) و دلاورمردیهای شهیدان انقلاب را زمینهساز این پیروزی بزرگ خواند.
این مسوول استانی در سخنان خود از انقلاب اسلامی به عنوان بزرگترین رویداد قرن یادکرد و تفکر دینی و مردمسالاری را از ارکان نظام اسلامی کشور برشمرد.
وی با بیاناینکه در نظام طاغوت نقش مردم نادیده گرفته می شد اظهارداشت: سلطه ابرقدرتها ازدیگر معایب آن حکومت بود و امام خمینی (ره) توانست با گره زدن تفکر اسلامی به نظام دینی حاکم برکشور، زمینهی گسترش تفکر اسلامی و حکمرانی مردم بر مردم را فراهمکند.
مهردادلاهوتی درپایان سخنان خود با قدردانی از برگزارکنندگان این جشنواره برضرورت حمایت از برنامههای فرهنگی تاکیدکرد.
خرده فرهنگها را حفظ کنیم
علی پورحسن مدیر کل کانون استان گیلان نیز دراین آیین، انقلاب اسلامی را بیانگر عنایت ویژهی پروردگار به ملت مسلمان ایران دانست و نقش رهبری امام خمینی (ره) را به عنوان پیام دار این انقلاب، بزرگ و دارای اهمیت خواند.
پورحسن تصریحکرد: «اگر امام نبود، خلایی در اندیشهی دریاها بود و دستهای ما درپی لبخند می گشت؛ امام مهربانی را برای ما به ارمغان آورد و مردم را با اسلام آشتی داد.»
وی همچنین به نقش انقلاب اسلامی درارتقای توانمندی های کشور اشارهکرد و گفت: از رسالتهای ما این است که فرهنگ و مفاهیم انقلاب اسلامی را به کودکان و نوجوانان منتقل کنیم.
مدیرکل کانون استان گیلان درادامه به برگزاری جشنوارهی بومی محلی پرداخت و گفت: فرهنگ. سلوک، رفتار و کردارما شکلدهندهی آیینها هستند و مجموعهی آیینهای مختلف استانهای کشور است که فرهنگ ایران اسلامی را تشکیلمی دهد.
وی اضافهکرد: اگر ما به ایرانی بودن خودمان افتخارمی کنیم؛ بنابراین آبشخوری بزرگ همچون آیینهای بومی و محلی داریم که فرهنگ ایران اسلامی را شکلمی دهد.
پورحسن درادامه با بیان اینکه آیینهای کشور به عنوان رودخانههایی هستندکه دریای فرهنگ ایران اسلامی را سیرابمی کنند اظهارکرد: ما نیازمند حفظ خرده فرهنگهایی هستیم که فکر و اندیشهای ژرف را در خود پنهانکرده اند.
وی همچنین به نقش سازندهی کانون درتربیت آیندهسازان ایران اسلامی اشاره و تصریحکرد: کانون خاستگاه بزرگان عرصههای مختلف کشور است و از این رو حمایت ازکانون در آیندهی کشور تاثیرگذارخواهد بود.
در ادامهاین آیین که با حضور سید رضا جوادپور و جمعی دیگر از مسوولان استان صورتگرفت، اعضای کانون از مدرسهی شهید فریبرزمحمدی پور بهاجرای سرود پرداختند که با قصهگویی اعضای کودک کانون پرورش فکری بهزبان گیلکی همراهشد.
اجرای نمایش آیینی و موسیقی محلی از برنامههای آیینگشایش این جشنواره بود و درادامه نیز حاضران نماهنگ«گیلان» و کلیپ « فعالیتهای کانون» را به تماشا نشستند.
بازدید از نمایشگاه دستآوردهای مربیان و اعضای مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری نیز از دیگر برنامههای این آیینبود که مورد استقبال مخاطبان قرارگرفت.
گفتنی است جشنوارهی آیینهای بومی و بازیهای محلی با همراهی کمیتهی کودک و نوجوان ستاد دههی فجر و همچنین همکاری مراکز فرهنگی هنری سراسر استان از ساعت 9 تا 16 روزهای هفده تا بیست و یکم بهمن ماه در مراکز فرهنگی هنری لنگرود، رستم آباد، کومله، لاهیجان و سیاهکل همچنین کانون شماره 2 بندرانزلی، رودبار، املش، صومعهسرا و آستانه اشرفیه پذیرای کودکان، نوجوانان و خانوادهها است.