۱۳۹۵ سه شنبه ۲۶ مرداد
به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان گیلان، در این مراسم که با حضور بیشاز 70 عضو برگزیدهی کارگاههای شعر و داستان، همچنین کودکان ونوجوانان علاقهمند به فعالیتهای ادبی و خانوادههای آنان برگزارشد، اعضای انجمن ادبی مراکز آستانهاشرفیه، کوچصفهان، شفت، رشت، لنگرود و فومن به قرائت آثار پرداختند که مورد نقد و بررسی شاعران میهمان برنامه قرار گرفت.
خوانش اثر از سوی شاعران همچون علی پورحسن، اسماعیل محمدپور، احمد خدادوست، حمیرا خدابنده و حسین صادقسرشت از جملهبرنامهها بود در پایان نیز برگزیدگان اولین کنگره ملی 8 هزار شهید استان گیلان تجلیل شدند.
نقد به زیبایی آثار کمک می کند
علی پورحسن مدیر کل کانون گیلان در این برنامه با ابرازخرسندی از برگزاری انجمنادبی گفت: مدتهاست که مشتاق تشکیل انجمنهای ادبی هستیم و چنین برنامههایی درحوزههنری و ارشاد اسلامی طی سالهای گذشته بسترهای مناسبی را برای معرفی استعداها فراهمساخته است.
وی افزود: بزرگانحوزهی ادبیات چنین برنامههایی را قدرمی دانند و از این ظرفیتها بهدرستی استفادهمی کنند.
پورحسن در ادامه لزوم بهرهگیری از دیدگاههای صاحبنظران را مورد تاکیدقرار داد و تصریحکرد: اگر بخواهیم پیشرفتکنیم می بایست چکش نقد به آثارمان بخورد و با برگزاری چنین برنامههایی که امکان عرضهی آثار و خوانش اثر را از سوی کودکان و نوجوانان فراهم می کند در عین سادگی، نقشی مهم و تاثیرگذارایفا کردهایم.
او در ادامه به موفقیت و برنامههای پیشروی کانون گیلان بهویژه در حوزهی فعالیتهایادبی اشارهکرد و توضیحداد: طی سال جاری در هفت بخشجشنواره رضوی برگزیده داشتیم و سه منتخب این جشنواره نیز از اعضای کارگاههای ادبی محسوب می شوند که این موفقیت، تلاشهای همکاران و همت اعضای فعال کانون را بهتصویرمی کشد.
معرفی آثار هشت نفر از مربیان و اعضای کانون گیلان در مسابقهی "شاهدان قدسی" که در راستای برگزاری اولین کنگرهی ملی 8 هزار شهید استان گیلان صورتگرفت ازدیگر موضوعات مورد توجه پورحسنبود و وی حضوراحمد خدادوست شاعر کودک و حمیرا خدابنده، کارشناس مسوول آفرینشهای ادبی کانون به عنوان داور این مسابقه را نشانگر توانمندی همکاران کانون پرورش گیلان دانست.
مدیرکل کانون گیلان در ادامه از انتشار چهار کتاب با موضوع حقوقشهروندی با همراهی اعضا و مربیان فعال کانون پرورش فکری در حوزهی شعر و داستان خبرداد و تلاش برای ارایهی آثار آیینی، همچنین نشراثر در زمینهی شعر، داستان و متن ادبی با موضوع دفاع مقدس را از دیگربرنامهها عنوان مدیر کل کرد.
او همچنین به پیشینهی استان گیلان در عرصههای مختلف پرداخت و حضور شخصیتهای برجستهگیلانی را نشانگر قابلیتهای گستردهی استان دانست.
پورحسن اضافه کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود، نیاز به کاردرزمینهی ترانهی گیلکی برای مخاطبان کودک ونوجوان احساس می شود و از این رو همراهی با فعالان حوزهی موسیقی برای تهیه آثار فولکلور دردستور کانون گیلان قراردارد.
این شاعر گیلانی در پایان به کودکان ونوجوانان توصیهکرد: نقد، شعر را زیبامی کند و انتشار و عدم انتشار آثار نیز نشانهکافی برای قوت و ضعف اثر نیست؛ به این اکتفا نکنیم که کارمان را ارایه دادهایم بلکه نقد و راهنمایی بزرگان حوزهی ادبیات را جدی بگیریم تا پیشرفتقابل قبولی داشته باشیم.
مطالعه کنیم و از بزرگان یادبگیریم
اسماعیل محمدپورمدیر کل بنیادحفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان نیز ضمن ابرازخرسندی از حضور در این برنامه به اهمیت پرداختن به شعر کودک و نوجوان پرداخت و خاطرنشانکرد: برگزاری انجمنهای ادبی در دورهای که با فقر شعر درحوزهی کودک و نوجوان مواجه هستیم و تعداد شاعران کودک در استان از انگشتان دست تجاوز نمی کند، دارای اهمیت فراوانی است.
محمدپوراضافهکرد: در سالهای گذشته فضاها محدود بود و امروزه امکانی گسترده برای اینکه تجربهی کودکان ونوجوانان در حوزهی شعر و داستان در معرض خوانش قرارگیرد، وجوددارد.
این شاعر گیلانی در ادامه حضور شاعرانی همچون علی پورحسن ، احمد خدادوست و حمیرا خدابنده در کانون را فرصتی مغتنمخواند و بهرهگیری ازراهنماییهای اساتید، همچنین مطالعه و تمرین بیشتر را به کودکان ونوجوانان توصیهکرد.
گفتنی است برگزاری انجمن ادبی با حضورصاحبنظران عرصهی ادبیات، اعضایبهقالبرسیده، همچنین علاقهمندان به فعالیتهای ادبی ازجمله برنامههای حوزهی آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری است که به منظور افزایش اعتماد بهنفس اعضا، همافزایی و ارتقای قابلیتهای کودکان ونوجوانان در زمینهی فعالیتهای ادبی برگزارمی شود.