۱۳۹۷ چهارشنبه ۱۷ بهمن
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان گیلان، این ویژهبرنامه با همکاری کانون پرورش فکری استانهای گیلان، قم و همراهی دستگاههای استانی صورتگرفت و طی آن ۱۲ نفر از شاعران برگزیده بهخوانش آثارخود با محوریت ادبیات پایداری و ادبیات آیینی پرداختند.
این درحالی است که با فراخوان این صبحشعر در دی ماه ۱۳۹۷ بیش از ۱۰۰ اثر به دبیرخانه آن در استانهای گیلان و قم ارسالشد و گروه داوری متشکل از اسماعیل محمدپور، حمیرا خدابنده و رقیه آزادنیا ۲۲ اثر را شایسته تقدیر شناخت.
جغرافیای تاثیرگذاری مدافعان حرم، فراتر از مرزهای جغرافیایی کشور
نقطهی آغاز این یادواره که با حضور جمعی از خانوادههای شهدای مدافع حرم، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، دانشآموزان مدارس و اعضای کانون پرورش فکری استانهای گیلان و قم برگزارشد، سخنرانی مدیرکل کانون استان گیلان بود و وی با تجلیل از نقش شهدا و خانوادههای آنان در صیانت از دستآوردهای انقلاب تصریحکرد:«هرچه داریم از برکت وجود نازنین شهدا و خانوادههای شهیدان است.»
اسفندیار ضیائی در ادامه به تشریح روند برگزاری صبحشعر نوری تا حرم پرداخت و با بیان اینکه آثار ارزشمند و فاخری از فرزندان نسل سوم و چهارم انقلاب برای دبیرخانه آن ارسالشده، افزود: آنچه در این میان جلوه بیشتری دارد، آشنایی کودکان و نوجوانان با سیره شهدا در قالب شعر و فعالیتهای هنری است.
وی درعین حال نگاهی به گسترهی تاثیرگذاری شهیدان، بهویژه شهدای مدافع حرم داشت و با بیان اینکه نام و یاد این شهیدان فراتر از مرزهای جغرافیایی کشور مطرح است، اظهارکرد: این امر فرصتی ارزشمند برای مقابله با نحلههای فرهنگی و مواجهه با جنگ نرم دشمنان کشور و انقلاب فراهممیکند.
او برهمین اساس رسالت دستگاه های فرهنگی همچون کانون پرورش فکری را دشوار و دارای اهمیت ویژه دانست و الگوسازی برای نسل جدید با تکیه بر سیرهی نبوی، علوی و فاطمی و حرکت در مسیر آرمانهای شهدا را از جمله این رسالتها خواند.
اسفندیارضیائی در پایان، ضمن قدردانی از تمامی دستاندرکاران برگزاری این ویژهبرنامه و با تاکید براینکه دعوتنامه حاضران از سوی شهدا امضا شده، تاکیدکرد:«وظیفه ماست تا به وصیتنامه شهدا گذر بزنیم و سیره آنان را سرلوحه زندگی خود قراربدهیم.»
لزوم بهرهگیری از شعر در انتقال آموزهها به مخاطبان
مدیرکل کانون استان قم نیز در این آیین، به عظمت شهدا و خانوادههای معظم شهیدان اشاره و برگزاری صبحشعر «نوری تا حرم» را فرصتی برای آشناسازی هرچه بیشتر کودکان و نوجوانان با این یادگاران همیشه ماندگارعنوانکرد.
حسن ندافی همچنین، الگوسازی برای آینده سازانی که در آغاز سُرایش شعر و خلق اثر هستند را مهم توصیفکرد و بهرهگیری از این هنر را برای آشناسازی کودکان و نوجوانان با آرمانهای شهدا اثربخش خواند.
وی دراین میان به سخنان بنیانگذارکبیر انقلاب اسلامی(ره) و رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) درباره اهمیت شعر اشاره و این رهنمودها را دلیل اصلی محور قرارگرفتن شعر در این یادواره برشمرد.
ندافی که افتخار همرزمی با «بابک نوری هریس»، شهید گیلانی مدافع حرم را در کارنامهدارد، درهمین حال به خاطرهگویی از هم نشینی خود با این پاسدار حریم حضرت زینب (س) پرداخت و از وی به عنوان الگویی مناسب برای کودکان و نوجوانان یادکرد.
ادامهبخش این آیین نیز اجرای سرود اعضایکانون، مداحی و برپایی کارگاه خوشنویسی «مشق عشق» بود و در ادامه نیز کودکان و نوجوانان دلنوشتههای خود را در قالب «میثاقنامه» به شهدای مدافع حرم تقدیمکردند.
تجلیل از خانوادهها و فرزندان شهیدان مدافعحرم، تقدیر از خالقان آثار برگزیده و هم چنین تبادل تابلوی نقاشی از چهره شهدای مدافع حرم استانهای گیلان و قم و گلباران گلزار شهدا، بخشپایانی این ویژهبرنامه بهشمارمیرفت.
گ
فتنی است، ۲۲ اثر برگزیده صبح شعر« نوری تا حرم» به همت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در قالب یک مجموعهی شعر منتشرمیشود.
شایان ذکر است، افزون بر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استانهای گیلان و قم، آموزش و پرورش، بنیادشهید و امور ایثارگران، بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سپاه قدس، صدا و سیما و ستاد کنگره سرداران، امیران و هشت هزارشهید استان گیلان، فرمانداری و سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری شهر رشت، در برگزاری این ویژهبرنامه نقش داشتند.