۱۳۹۵ شنبه ۲۰ شهريور
بهگزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان گیلان، مدیر کل کانون این سخنان را در نشست هماهنگی و برنامهریزی جشنوارهی قصهگویی استانی کانون که با حضور نمایندگان دستگاهها و نهادهای فعال در حوزهی کودک و نوجوان در سالن اجتماعات کانون رشت صورتگرفت عنوانکرد و افزود: خداوند از این ابزار آموزشی برای هدایت بندگان بهرهگرفته و داستان زندگی اقوام گذشته را برای آنان بهتصویر کشیده است.
پورحسن در ادامه به کارکردهای قصه در گذشته و حال اشاره و تصریحکرد: درگذشته قصه به عنوان رسانهای تاثیرگذار نقش ارزشمندی در انتقال باورها و ارزشها و تبادل تجربیات داشته است .
وی در عین حال مورد غفلتقرار گرفتن قصه در عصر حاضر را یادآورشد و گفت: گسترش فضاهای مجازی و افزایش گسترهی فعالیترسانهها زمینهی کمتوجهی به این مهم را فراهمساخته است و از این رو کانون پرورش فکری تلاش دارد با برگزاری جشنوارهها و ویژه برنامههای مختلف در مسیر رونقبخشی به این فعالیتمهم حرکتکند.
مدیر کل کانون گیلان در همین زمینه به برگزاری ویژهبرنامهی شبی با قصه، میزبانی جشنواره منطقهای قصهگویی و اجرای قصهگویی بهعنوان یکی از فعالیتهای تاثیرگذار در مراکز کانون اشارهکرد و همراهی و مشارکتحداکثری دستگاه های فعال در این زمینه را خواستار شد.
او همچنین به مراحل اجرای این جشنواره در سطح استان و کشور پرداخت و هماندیشی و همافزایی دستاندرکاران برگزاری این جشنواره را لازم و ضروری خواند.
در ادامه این نشست، نمایندگان استانداری، اداره آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هم چنین ، اداره کل کتابخانهها و امور بانوان استانداری استان گیلان و نماینده سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت به بیان نقطهنظرات و تشریح دیدگاههای خود در این زمینه پرداختند.
تاکید بر اهمیت پرداختن به قصهگویی برای مقابله با تهاجمفرهنگی و تبیین نقش قصه در انتقال فرهنگ و ارزشهای مذهبی و ملی از جملهی مطالبی بود که در سخنان حاضران مورد توجه قرار گرفت .
در همین راستا نمایندگان دستگاه ها با اشاره به اینکه قصه می تواند در انسجام بنیان خانواده نقشی اساسی داشته باشد بر لزوم همراهی با کانون در مسیر اطلاعرسانی و برگزاری جشنوارهقصهگویی تاکید کردند.
همچنین حاضران ضرورتبرپایی کارگاههای آموزشی برای خانوادهها و نمایندگان دستگاههای مطبوع خود را دارای اهمیت خواندند و آموزش راههای انتخاب مطالب، شیوهی ارزشگذاری قصه و روشهای مناسب برای قصهگویی را از موضوعاتی دانستند که می تواند در جهت آگاهیبخشی به مخاطبان تاثیرگذار باشد.
در پایان نیز مقرر شد نشست آتی 20 شهریور سال جاری و پس از هم اندیشی نمایندگان دستگاهها با دیگر همکاران، در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری رشت برگزارشود.
شایان ذکر است برای جشنواره قصهگویی کانون سه موضوع آزاد، سبک زندگی ایرانی اسلامی و رضوی تعیین شده و قرار است جشنواره در 6 بخش مربیان فرهنگی، هنری، ادبی، فراگیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آزاد شامل معلمان، دانشجویان، مربیان کودک، اولیای تربیتی و...، پدر بزرگها و مادر بزرگها، نوجوانان 14 تا 17 ساله، قصهگویان بینالمللی و مقالهنویسی با موضوع قصهگویی برگزار شود.
دبیرخانه جشنواره در اداره کل آفرینشهای فرهنگی کانون تهران تاکید کرده است که علاقهمندان باید بافیلمبرداری از قصهی (در نهایت 20 دقیقهای) خود با نمای بسته و در حضور دستکم دو مخاطب کودک و نوجوان لوح فشرده این قصهگویی را تا روز 20 شهریور 1395 به دبیرخانه استانی جشنواره در ادارات کل کانون استان محل سکونتخود ارسال کنند.
گاهشمار جشنواره پس از این روز اعلام اسامی پذیرفته شدگان جهت شرکت در مرحله استانی را 31 شهریور، زمان برگزاری جشنوارههای استانی را مهر و جشنواره بینالمللی را بهمن 1395 تعیین کرده است.
در مرحله بینالمللی نیزسه برگزیده در بخش ملی، سه برگزیده در بخش بینالمللی، دو برگزیده در بخش پدر بزرگ و مادر بزرگ، یک برگزیده در بخش فراگیر برای کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه و سه برگزیده در بخش نوجوانان جایزه خواهند گرفت.
در بخش رضوی نیز علاوه بر حضور 8 قصهگو و 8 داستاننویس برگزیده در جشنواره، این نفرات به پانزدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در سال 1396 نیز معرفی خواهند شد.
بر همین اساس زمان ارسال مقاله برای بخش مقالهنویسی جشنواره نیز در نهایت 30 شهریور 1395 تعیین شده است.