۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، وی این سخنان را در آیین افتتاحیه بیستمین جشنواره استانی قصهگویی اظهارکرد و با بیان این که سراسر زندگی قصه است، افزود: ورق ورق زندگی، تاریخ ما را می سازد و این کتاب زندگی است که با هنر قصه گویی درتاریخ جهان ثبت و ضبط می شود.
مدیرکل کانون گیلان درادامه قصه را ابزاری برای پیوند نسلها توصیفکرد و با اشاره به رهاورد تربیتی آن اظهارداشت: خواندن وشنیدن قصه، پیام بیدارباش و ابزاری گرانقدر در مسیرانتقال مفاهیم و آموزه ها به مخاطبان است.
او درهمین زمینه از قرآن کریم به عنوان بهترین ابزاز تربیتی نام برد و با یادآورشدن شیوههای هدفمند این کتاب آسمانی در بهرهگیری از قصه گفت: استفاده اززبان قصه به یقین درانتقال آموزه ها به مخاطب اثربخش است و تاثیرگذاری قرآن مجید نیزاین امر را تایید می کند.
اسفندیار ضیائی در ادامه سخنان خود جایگاه قصه و قصهگویی در کانون را یادآور شد و با تاکید بر این مساله که قصهگویی ازجمله فعالیتهای کاربردی این نهاد تخصصی حوزه کودک و نوجوان است افزود: این فعالیت به صورت هدفمند در کانونهای سطح کشور اجرا می شود و با برنامهریزی مدون درنظرداریم ازاین ابزارتربیتی برای آگاهی مخاطبان استفاده کنیم.
تبیین نقش و اهمیت قصهگویی و قصهخوانی ازدیگر محورهای سخنان این مسوول فرهنگی بود و وی باتاکید بر ضرورت پرداختن به این بخشها افزود: آن چه دراین میان نیازمند توجه افزونتر است، دست به قلم بردن و ایجاد دگرگونی بااستفاده ازاین ابزار تربیتی است.
وی در عین حال نقش خانوادهها را در آگاهیبخشی به فرزندان و همراه ساختن آنان با فعالیتهای کانون را مهم ارزیابیکرد و با مخاطب قراردادن کودکان و نوجوانان گفت: آینده دردستان شما قراردارد و میراث بزرگ و گنجینه های تاریخ و تمدن این سرزمین نیازمند تلاش و جدیت شماست.
ارایهی گزارشی از روند برگزاری جشنواره قصهگویی در کانون استان گیلان، دیگر بخش سخنان اسفندیار ضیائی بود و وی بابیان این که این جشنواره با جضور 32 مربی، 21 قصه گو دربخش پدربزرگ و مادربزرگ ها و آزاد و هم چنین با شرکت 96 عضو نوجوان مراکزفرهنگی هنری صورتمی گیرد افزود: درون مایه آموزشی و تربیتی با نگاهی ویژه به ادبیات عامه و شاهنامه ازمحورهای موضوعی این جشنواره محسوبمی شود.
وی توضیح داد: تعدادی از اعضای نوجوان عادی و فراگیر( دارای نیازهای ویژه) به نمایندگی اعضا به اجرای قصه خواهند پرداخت و دیگر اجراها درقالب لوح فشرده برای بهگزینی دراختیار داوران قرار میگیرد.
قدردانی ازتلاشهای همکاران و همراهی دستگاههای فعال درحوزه فرهنگ وهمچنین قصهگویان شرکتکننده در این جشنواره، پایان بخش سخنان مدیرکل کانون استان گیلان دراین آیین بود.
بنابراین گزارش در ادامه این برنامه که روزهای 20 و 21 شهریورماه جاری در مرکزفرهنگی هنری شماره 3 رشت برگزارمی شود، قصهگویان بخشهای مختلف به قصهگویی پرداختند.
قصهگویی محمد علی جعفری، نویسنده گیلانی کتاب «رفیق و نارفیق» که به گویش رودباری صورت گرفت، دیگر بخش این ویژه برنامه بود که با اجرای کلیپ روند اجرای جشنواره قصهگویی، هنرنمایی مربی کانون با بهرهگیری ازعروسک نمایشی و اجرای موسیقی زنده از سوی مربیان و اعضای کانون تالش همراه شد.