۱۳۹۷ پنج شنبه ۲۱ تير
بهگزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، امیر حسین علوی در نشست با مدیر کل و کارکنان کانون پرورش فکری و کانون زبان گیلان اضافهکرد: تقویت باورهای اعتقادی، فرهنگی و ایجاد کُنشهای مثبت در جامعه، ازدیگر اهداف فعالان عرصهی فرهنگ و نیازمند همراهی با مجموعههایی چون کانون پرورش فکری است.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت همچنین بهرهگیری از طرز فکر شیعی و تفکر حسینی را لازمهی پرورش نسل چهارم انقلاب دانست و با اشاره به رسالتهای کانون تصریحکرد: نشاط درونی و ارایهی خوراکهای فکری مربیان این مجموعه به آیندهسازان، در نیل به اهداف نقشی اساسی دارد.
تشریح اولویتهای شورای اسلامی شهر رشت در جهت فرهنگسازی و همگامی با دستگاههای فرهنگی، دیگر بخش سخنان این مسوول بود و وی با تبیین این موضوع که با واکاوی مسایل امروز جامعه، به دنبال مهندسی فرهنگی هستیم افزود: پرورش کودکان و نوجوانانی کارآفرین، درآمدساز و باورمند به موازین اسلامی از اولویتهایی است که همواره مد نظر قرارداشته و دارد.
علوی هم چنین اهمیت همافزایی فرهنگی را یادآورشد و با بیان اینکه همراهی و همکاری هرچه بیشتر کانون، شهرداری، سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی و سازمان زیبا منظر رشت بایستی مد نظرقرارگیرد افزود: فراهمآوردن جایگاهی برای ارایهی فعالیتهای کانون در بوستان کتاب رشت، اختصاص وسیله نقلیه برای امانتدهی کتاب به کودکان روستایی و حاشیه شهر و همچنین چاپ آثار آیینی اعضای کانون از جمله برنامههایی است که می تواند مورد توجه واقعشود.
تلاش برای راهاندازی کافه کتاب در پارک قدس رشت و همچنین زمینهسازی برای معرفی هرچه بیشتر فعالیتهای کانون از طریق سینما و تابلوهای شهری از دیگر مواردی بود که رئیس شورای اسلامی شهر رشت برآن تاکیدداشت.
توسعهی فرهنگی، مهم ترین ابزار پیشرفت
مدیر کل کانون گیلان نیز طی این نشست که به منظور ایجاد بسترهای مناسب برای همکاریهای متقابل صورتگرفت، به ارایهی گزارشی از فعالیتها و پیشینهی این مجموعهی فرهنگی پرداخت و تصریحکرد: برای پاسداشت دستآوردهای پیشینان و حرکتهای موثرتر از گذشته، نیازمند تلاش افزونتر هستیم.
اسفندیارضیائی برهمین اساس به تفاوتهای نسل دیروز امروز اشاره و با یادآورشدن ظرفیتهای گسترده کودکان و نوجوانان امروز تاکیدکرد: عرصهی فرهنگ نیازمند بهروزرسانی آگاهیها و تجهیز به سلاح دانش و آگاهی بیشتر است.
او هم چنین نگاه عمیق فرهنگی را لازمهی تربیت یک شهروند خوب دانست و با تبیین این مساله که فرهنگسازی از کودکی و نوجوانی اثربخش و ماندگار است، افزود: توسعهی فرهنگی مهمترین ابزار پیشرفت به شمار میرود و در این زمینه نیز لازم است نیازهای نسل کودک و نوجوان را شناخته و بسترهای مناسب را برای تمرین مهارتهای زندگی فراهمکنیم.
این مدیر فرهنگی برهمین اساس آغاز نهضت مهارتآموزی را ضروری خواند و با اشاره به برنامههای کانون برای تخصصیسازی مراکز گفت: تلاش برای راهاندازی مرکز علوم و نجوم و گشایش مرکز تخصصی تئاتر کودک و نوجوان حرکتی هدفمند در همین زمینه است
ضیائی در همین حال خدماترسانی کتابخانه پستی و همچنین کتابخانه سیار شهری را گامی درجهت تحقق عدالت اجتماعی و حرکتی در مسیر ارایهی فعالیتهای فرهنگی به کودکان روستایی و مناطق حاشیه شهری توصیفکرد .
فعالیتهای کانون زبان استان گیلان، نیازهای امروز جامعه به فراگیری زبانهای مختلف و همچنین ضرورت گشایش فروشگاه عرضهی محصولات فرهنگی کانون از دیگر موضوعهایی بود که اسفندیارضیائی بر آن اشاره داشت و وی درپایان با قدردانی از نگاه فرهنگی مسوولان کشور و استان، بر لزوم همراهی افزونتر جامعه با فعالیتهای فرهنگی کانون تاکیدکرد.
قربانعلی یحیایی، رئیس سازمان نظام روانشناسی تربیتی استان نیز در این برنامه به اهمیت عملگرایی پرداخت و با بیان اینکه کانون دارای جایگاهی ویژه در زمینهی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است، از همکاری این سازمان با کانون و شهرداری رشت در برگزاری کارگاههای مهارتآموزی ابرازخرسندی کرد.
مدیر کانون زبان استان گیلان نیز از ظرفیتهای گسترده برای فعالیت در بخش گردشگری، کمک به تولید کتابهای سه زبانه و همچنین آموزش کارکنان دستگاهها و نهادهای دولتی سخنگفت.
اعلام آمادگی کانون زبان برای معرفی مکانهای محلی گیلان به دیگر زبانها نیز از دیگر موضوعهایی بود که در سخنان خدیجه تقی پور مورد توجه قرارگرفت.
برپایه این گزارش ارایهی دیدگاهها و نقطهنظرات از سوی همکاران و همچنین اهدای لوح تقدیر رئیس شورای اسلامی شهر رشت به مدیر کل و کارکنان کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان از دیگر بخشهای این نشست بود که در سالن جلسههای این مجموعهی فرهنگی در رشت برگزارشد.