۱۳۹۵ جمعه ۲۲ بهمن
بهگزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان گیلان، این جشنواره از 17 تا 21 بهمن ماه و بهمنظور پاسداشت هویت ملی و قومی و ارجنهادن بهظرفیتهای گستردهی فرهنگی استان گیلان صورتگرفت و دراین مسیر با استقبال کودکان، نوجوانان و خانواده از فعالیتهای مربیان مراکز فرهنگی هنری کانون روبروشد.
برپایی نمایشگاه دستآوردهای مربیان و اعضا و همچنین اجرای آیینها و برگزاریبازیهای محلی از جمله برنامههای اینجشنواره بود و درهمین زمینه مربیان با برپایی کارگاههای آموزش کاردستی سنتی و همچنین برگزاری نشستهای تخصصی، به ایجاد ارتباط افزونتر مخاطبان با فرهنگ بومی محلی و زبان مادری کمککردند.
بنابراین گزارش، آیینپایانی این جشنواره نیز که همچون روزهای گذشته، با همراهی مراکز فرهنگی هنری و همکاری صمیمانهی دستگاههای عضو کمیته کودک و نوجوان ستاد بزرگ داشت سی و هشتمین دهه فجر همراهبود، رنگ و بوی موسیقی گرفت و افزون بر برگزاری نشست تخصصی، گوشهای از تلاشهای مربیان و توانمندی کودکان و نوجوانان عضو کانون پرورش فکری را درزمینهی هنر موسیقی به تصویرکشید.
علیپورحسن، مدیرکل کانون استان گیلان نیز در این آیین ضمن قدردانی از تلاشهای تمامی دستاندرکاران جشنواره، ذوق هنری و توانمندی کودکان و نوجوانان گیلانی را خاطرنشانکرد و با اشاره به پیشینهی این استان در زمینهی هنرهای نمایشی و موسیقی گفت: ارتباط گستردهی گیلانیان با دیگر کشورها زمینهی ارتقای توانمندی مردمان این استان را فراهمآورده است.
وی درادامه با اشاره به ضرورت آمادهسازی زیرساختها در حوزه ی هنر و موسیقی تصریحکرد: چنانچه بخواهیم درآینده وابسته به دانش و راهنمایی بیگانگان نباشیم، می بایست روی کودکان و نوجوانانمان سرمایهگذاری کنیم.
پورحسن افزود: ما نیازمند فراهمکردن بستری مناسب برای نزدیکی کودک و نوجوان با موسیقی هستیم تا با استعداد و ظرفیتهای درونی خود آشنا شود و در مسیر ارتقای توانمندی حرکت کند.
مدیرکل کانون گیلان درعینحال به برگزاری جشنوارهی آیینهای بومی و بازیهای محلی و جشنواره علمی کانون دردهه فجر انقلاب اسلامی اشاره و افزون برتمرکز زدایی، آشنایی کودکان ونوجوانان با فرهنگ بومی همهی بخشهای استان و همچنین افزایش دانایی و همگام سازی آنان با دانش روز را از جمله اهداف این برنامهها عنوانکرد.
محمد آفریدون، از اساتید موسیقی استان گیلان و میهمان این برنامه نیز به پیشینهی موسیقی سنتی استان و همچنین چگونگی مطرح شدن آن در کشور اشارهکرد و از شخصیتهای برجستهی این هنرکه درآشنایی دیگر مناطق کشور با موسیقی گیلانی نقش داشتهاند، یادکرد.
مربی موسیقی مرکز فرهنگی هنری سیاهکل در ادامه به فعالیتهای هنری خود تا به امروز را پرداخت و ازدغدغههای خود در این دوران سخنگفت.
وی اظهارداشت: هزینههای فراگیری موسیقی و دشواریهای این مسیر انگیزه اصلی من برای فعالیت درکانون بوده است،؛ تا امکان بهرهگیری کودکان ونوجوانان از فرصت آموختن هنر فراهمشود.
آفریدون درپایان صحبتهای خود به معرفی اعضای کارگاه آموزش موسیقی کانون سیاهکل پرداخت و با بیان اینکه این اعضا در زمینهی تحصیل نیز ازجایگاهی شایسته برخوردارند گفت: موسیقی نه تنها مانع آموختن و علمآموزی نیست؛ بلکه به روند تکامل هوشی کودکان و نوجوانان کمک می کند.
در ادامهی این آیین گروههای مختلف کودک و نوجوان از مراکز فرهنگی هنری سیاهکل و لنگرود به اجرای موسیقی سنتی پرداختند و در این میان اساتید و مربیان این رشته نیز با اجرای موسیقی گوشهای از هنر موسیقی گیلان زمین را به نمایشگذاشتند.
تکنوازی اعضای کودک و نوجوان کانون سیاهکل و لنگرود از بخشهای مورد علاقهی حاضران در این جشنواره بود و ادامه نیز مربیان و اعضای مرکز سیاهکل به اجرای نمایش آیینی« عروسِ گوله» و « یاوری تاباوری» پرداختند.
تقدیر و اهدای بستههای فرهنگی به تمامی شرکت کنندگان بخش پایانی و نقطهی آغاز گسترش فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در این زمینه بود.
گفتنی است در این مراسم رحیم حیدری، فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه و جمعی از مسوولان شهرستان حضورداشتند.