۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۷ ارديبهشت
بهگزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، وی در این گردهمآیی که بهمنظور تبیین چشمانداز برنامههای 10 ساله کانون و همچنین ترسیم سیاستهای یکساله استان صورتگرفت، تحقق اهداف را مهمترین اولویتهای یک برنامهریزی درست و هدفمند توصیفکرد و این امر را نیازمند مطالعهی گذشته و ترسیم آینده دانست.
ضیائی تصریحکرد: پاسخ به این پرسش که کجا هستیم و کجا خواهیمبود، لازمهی برنامهریزی است و از این رومی بایست بهگذشته نگریست و با نیازسنجی، رفع کاستیها و تقویت توانمندیها درمسیر نیل به اهداف سازمانی گامبرداشت.
سرپرست کانون گیلان درعینحال ضرورت هماندیشی و همراهی تمامی همکاران ستادی و مراکز فرهنگی هنری را در برنامهریزی یادآورشد و تاکیدکرد: آنچه دراین میان می تواند سازنده و راهگشا باشد، دوراندیشی و نگاه به آینده است.
تبیین اهداف و تشریح سیاستهای 10 ساله کانون ازدیگر محورهای سخنان ضیائی دراین گردهمآیی بود و وی با تاکید براین که مرور برنامههای گذشته، بستری مناسب برای ترسیم چشماندازکانون در دو برنامهی 5 ساله فراهم کرد، گفت: سال جاری که به اهتمام مقام معظم رهبری «سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نامگذاری شده، نقطهی آغازین اجرای این برنامهها و فرصت مغتنمی برای توسعهی همهجانبه این دستگاهفرهنگی است.
او هم چنین به ظرافتهای این چشمانداز اشاره وبابیان اینکه امکان نیازسنجی، بومیسازی و حرکت متناسب باظرفیتها و شرایط متغیر محیطی از برجستگیهای این برنامهاست خاطرنشانکرد: آنچه این چشم انداز را برجسته می کند، نگاه همزمان به ظرفیتهای درون سازمانی و برون سازمانی است.
سرپرستکانون گیلان توضیحداد: افزایش مراکز فراگیر و کتابخانههای سیارروستایی، توجه ویژه به پرتال کودک و نوجوان به عنوان ابزاری ارزشمند در معرفی ظرفیتهای کانون، تداوم هدفمند طرح کانون مدرسه وهمچنین افزایش گسترهی فعالیتهای سینماکانون از شاخصههای این چشمانداز محسوبمی شود.
اسفندیارضیائی درادامه به تبیین سیاستهای کانون گیلان با تکیه بر سند چشمانداز 10 ساله پرداخت و توجه به نیروی انسانی و لزوم اندیشیدن تهمیدات لازم برای جذب و پایدارسازی عضو را اولویتهای این دستگاهفرهنگی عنوانکرد.
وی دراین میان انضباط اداری و مدیریت منابع را از اهم برنامهها خواند و با اشارهبه اینکه تقویتکارگروهی، مدیریت چالشها و آمادگی لازم برای همراهشدن با فرصتهای تازه میتواند افقهای تازهای پیش روی این مجموعه ترسیمکند گفت:« آنچه برنامهریزی را اثربخش می کند، انگیزه، نشاط و سختکوشیاست».
ضیائی همچنین با حضور در نشست سهکارگروه متشکل از همکاران فرهنگی، ادبی و هنری که به منظور ترسیم سیاستهای یک سالهکانون استان گیلان صورتگرفت، از ضرورت فضاسازی مناسب مراکز و توجه افزونتر بهنیازهای اعضای نوجوان سخنگفت و با اشاره به اهمیت فعالیتهای کتابمحوراین دستگاه فرهنگی، بر نقش ارزشمند مربیان در پرورش حس دینی مخاطبانتاکیدکرد.
لزوم برنامهریزی مناسب برای اجرای فعالیتهای هدفمند در مناسبتهای ملی و مذهبی و بهرهگیری از ابزارقصهگویی برای انتقال آموزهها به مخاطبان ازدیگرموضوعات مورد توجه ضیائی بود و وی درعینحال با مهمتوصیفکردن مطالعه و بهروزرسانی آگاهیها بر تشویق این امر از سوی مسوولان تاکیدکرد.
او درپایان سخنان خود ضمن تبریک هفتهخانواده به همکاران و با بیاناین که ایجادنشاط و افزایش همدلی از اهداف برپایی این گردهمآیی است از ادامهیافتن چنین برنامههایی با حضور همهی همکاران کانون استان خبرداد.
آمنه جاوید طبعپسند، کارشناس مسوول فرهنگی کانون استان نیز با قدردانی از سرپرست کانون گیلان دربرگزاری این گردهمآیی گفت: این حرکت خوبی برای کانون پرورش فکری است تا با تشکیل کارگروهها و در سایهی هماندیشی و همافزایی به ترسیم برنامههای این مجموعه فرهنگی پرداختهشود.
وی همچنین مخاطبشناسی را در برنامهریزی و پیشبرد فعالیتهای فرهنگی مهمارزیابیکرد و با بیاناینکه نیازسنجی، هدفگذاری و اجرای برنامههای انگیزشی می تواند نقش مهمی درپیشبرد اهداف داشتهباشد ابرازامیدواریکرد تا با بهرهگیری از دانش، اندیشه، دانایی و استمرار، حرکت در مسیر ارتقای توانمندی کودکان و نوجوانان ادامهیابد.
بنابراینگزارش نشست کارگروههای متشکل از کارشناسان، مربی مسوولان و مربیان فرهنگی، سیارروستایی، پستی و مربیان ادبی و هنری از دیگر برنامههای اینگردهمآیی یک روزه محسوبمی شد و دراین میان حاضران با بیان تجربههای موفق خود درمراکز فرهنگی هنری، بهبرنامهریزی فعالیتهای یکساله و ارایهی آن پرداختند.
خوانش شعر از سوی حمیراخدابنده، کارشناس مسوول ادبی کانون استان گیلان و تقدیر از مربیان برگزیدهی کانون درعرصهی پژوهش و مقالهنویسی نیز بخشپایانی گردهمآیی بود که بیست و پنجم اردیبهشت ماه جاری در مجتمع آموزشی و تفریحی شهید عبدی رستم آباد صورت گرفت.