۱۳۹۷ پنج شنبه ۶ دي
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان گیلان، این نشست با حضور مدیرکل، کارکنان ستادی و مربیان مسوول مراکز فرهنگی هنری برگزارشد و در سایهی تشکیلکارگروههای سهگانه، شیوههای جذب و پایدارسازی عضو (بهویژه اعضای نوجوان) و راههای کیفیتبخشی به فعالیتهای فرهنگی، هنری، ادبی و پژوهشی مورد توجه قرارگرفت.
برپایه این گزارش، تشریح سیاستهای کشوری و استانی کانون، ارایهی راهکارهایی برای ترویج و توسعهی فرهنگ نماز و همچنین بررسی دادههای آماری مراکز، از دیگر موضوعهایی بود که دربارهی آن بحث و گفتوگو شد.
مدیرکل کانون استان گیلان در این گردهمآیی به ارایهی گزارشی از روند رو به رشد فعالیتها کانون طی یکسال گذشته پرداخت و ضمن تبیین سیاستهای این مجموعهی فرهنگی گفت: فضای صمیمانه، دگرخواهی و همدلی مهمترین دلیل این توفیق بوده است.
اسفندیارضیائی درعینحال نگاهی به برگزاری نشستهای هماندیشی واحدهای مختلف کانون داشت و با مهم توصیفکردن تجربهاندوزی و اهمیت فراهمسازی بسترهای مناسب برای همافزایی افزود: رویکرد کانون در سطح ستادی و مراکز فرهنگی هنری، رویکردی تعاملی است و این گردهمآیی نیز برای تقویت این مهم برگزارمیشود.
این مدیر فرهنگی در ادامه سخنان خود اخلاقمحوری، انضباط اداری- مالی و پرهیز از روزمرهگی را از شاخصههای کانون گیلان عنوان و با یادآورشدن ضرورت همگرایی و همراهی با دیگر دستگاههای اجرایی استان تصریحکرد: برای معرفی هرچه بیشتر کانون، نیازمند اجرای ویژهبرنامههای متنوع و هدفمند میدانی در شهرستانها، بخشها و روستاها هستیم.
ضیائی در همین زمینه از اهمیت ایجاد نشاط اجتماعی سخنگفت و با تاکید بر رویکرد دینی فعالیتهای کتابمحور کانون اظهارکرد: فعالیتهای میدانی فرصتی است که بایستی به بهترین شکل ممکن از آن استفادهکرد.
اشاره به توفیق کانون استان گیلان در زمینهی بسط و گستری فرهنگ نماز، توسعه و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، روند رو به رشد این مجموعهی در عرصهی صیانت از حقوق شهروندی، معرفی به عنوان دستگاه برتر در زمینه غنیسازی اوقات فراغت، برگزاری جشنوارهی قصهگویی، اجرای موفق طرح سپاس و تجلیل از خانوادهی معظم شهدا و ایثارگران، ازدیگر موضوعهای مورد توجه اسفندیارضیائی محسوبمیشد.
اسفندیارضیائی در همینحال از سیاستهای کانون پرورش فکری درحمایت از کانون زبان سخنگفت و با اشاره به ارتقای روزافزون همکاریهای این دومجموعه افزود: بهسازی و گسترش فضاهای آموزشی کانون زبان و همچنین تقویت ارتباطهای دوسویه، از اولویتهای کانون استان گیلان است.
ویژهبرنامههای چهلمین سالگشت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی نیز در سخنان مدیر کل کانون استان گیلان جایگاهی ویژه داشت و ضیائی با تاکید بر لزوم تدوین برنامههای هدفمند و خلاقانه، از ضرورت همگامی با دیگر دستگاههای استانی در این مسیر سخن گفت.
معاون فرهنگی کانون استان گیلان نیز سخنان خود را با تاکید بر تقدم تزکیه بر تعلیم آغازکرد و با اشاره به دشواریهای فعالیت فرهنگی گفت: «کار فرهنگی، نیازمند مدیریت جهادی است.»
ضیاءغیوری برهمین اساس، بهشاخصههای یک فعالیت فرهنگی اثربخش پرداخت و اخلاقمحوری، ماندگاری، توجه به فرهنگ نماز، رعایت اولویتها، دقت نظر در بهرهگیری از نمادهای فرهنگی، پرهیز از اسراف و همچنین دقت در هزینه بیتالمال را از جمله این شاخصهها عنوانکرد.
وی همچنین فرصتهای گستردهی پیشروی کانون را خاطرنشانکرد و بهرهگیری از ظرفیتهای مدارس و دستگاههای اجرایی فعال در حوزهی فرهنگ، توجه به قابلیتهای درونسازمانی و استفاده از دانش و آگاهی همکاران را فرصتی ارزشمند خواند.
او در ادامه، بهروزرسانی آگاهیها، جذب و پایدارسازی اعضا، همراهسازی خانوادهها و تدوین و ارایهی گزارش فعالیتهای صورتگرفته و همچنین ضرورت برگزاری جلسههای هماندیشی را مهم دانست وتلاش همهجانبه را برای نیل به اهداف خواستارشد.
معاون اداری و مالی کانون استان گیلان هم در این گردهمآیی، به ارایهی گزارشی از فعالیتهای این حوزه پرداخت و راههای آسان و مطمئنسازی فعالیتهای اداری و مالی را برای مسوولان مراکز تشریحکرد.
حمیدرضا قاسمی در همین حال به پاسخگویی به پرسشهای همکاران در این زمینه پرداخت و از فراهمشدن بسترهای مناسب جهت تسهیل در امر فعالیتهای مالی و عمرانی خبرداد.
مدیر کانون زبان استان گیلان نیز با ابراز خرسندی از تعامل روز افزون کانون پرورش فکری و کانون زبان اظهارداشت: این ارتباط، قوی و این حرکت جاری و ساری است و امیدوارم که در آینده نیز شاهد استمرار این همکاریها باشیم.
خدیجه تقیپور در ادامه به جایگاه کتاب و مطالعه در کانون پرورش فکری پرداخت و همراهی کانون زبان را برای معرفی کانون و فراهمسازی فرصت حضور زبان آموزان در مراکز فرهنگی هنری این مجموعهی فرهنگی سازنده دانست.
اشاره به فعالیتهای مشترک دو مجموعه طی ماههای گذشته و برگزاری ویژه برنامههای کانون زبان در مراکز کانون پرورش فکری، ازدیگر موضوعهای مورد توجه تقیپور بود و وی درپایان ابراز امیدواریکرد تا با برنامهریزی هدفمند، فرصتی مناسب برای ارایهی کتابهای دوزبانه به کودکان ونوجوانان فراهمشود.
سید جلیل میرعظیمی، کارشناس حراست کانون استان گیلان نیز از اهمیت تامین امنیت و جایگاه صیانت فکری و فیزیکی از سرمایههای کانون سخنگفت و همراهی تمامی حاضران را را در پاسداشت داشتههای این مجموعهی فرهنگی خواستارشد.
براساس این گزارش، معرفی فرخنده غزالی، به عنوان کارشناس ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات اداره کل کانون استان گیلان، بخش پایانی این گردهمآیی بود که پنجم دی ماه ۱۳۹۷ در مرکز شماره یک کانون رشت صورتگرفت.