۱۳۹۴ سه شنبه ۲۶ آبان
به گزارش روابط عمومی ادارهی کل کانون پرورش فکری استان گیلان، این نشست به منظور نیاز سنجی و بررسی زمینههای همکاری مشترک میان کانون و دستگاههای شهرستان رودبار، هماندیشی در جهت تجهیز و ارتقای سطح فضاهای آموزشی موجود همچنین افزایش مراکز فرهنگی هنری در محل فرمانداری این شهرستان صورت گرفت.
در آغاز این جلسه، سید محمد احمدی فرماندار شهرستان رودبار ضمن خیر مقدم به حاضران، حضور مدیر کل جدید کانون پرورش فکری را آغازی فصلی جدید در فعالیتهای این نهاد فرهنگی خواند و از تحولات ارزشمند در مدت کوتاه مدیریت علی پور حسن سخن گفت.
احمدی در ادامه به پیشینهی 50 سالهی کانون به ویژه برنامههای تاثیر گذار کانون پرورش فکری در زمینهی فعالیتهای فرهنگی، ادبی، هنری و علمی اشارهکرد و استمرار این برنامههای هدف مند را موجب پدید آمدن سرمایههای اجتماعی برای نظام مقدی جمهوری اسلامی دانست.
وی با بیان اینکه سرمایهی اجتماعی مجموعهای از ارتباط هاست گفت: این ذخیره جز با همکاری بین لایههای مختلف فراهم نمی شود و هراندازه این تعاملات ارتقا یابد، شاهد افزایش این سرمایهی ارزشمند خواهیم بود.
فرماندار رودبار از مراکز فرهنگی هنری رودبار، منجیل و رستم آباد که به عنوان زیر مجموعهی فرهنگی این شهرستان فعالیتمی کنند نام برد و تقسیم کار جهت تجهیز و گسترش فضاهای آموزشی، همچنین تاسیس کانون در لوشان را از اولویتهای مسوولان برشمرد.
علی پورحسن، مدیر کل کانون پرورش فکری استان نیز با ابراز خرسندی ازهم دلی و همراهی مسوولان شهرستان رودبار به فعالیتهای فرهنگی و حضور در این نشست اظهار داشت: کانون تنها نهاد دولتی است که به صورت تخصصی در حوزهی کودک و نوجوان فعالیتمی کند و مستثنی شدن این نهاد از اصل 44 قانون اساسی به دستور حضرت آقا نشانهی اهمیت کانون پرورش فکری از دیدگاه مقام معظم رهبری است.
مدیر کل کانون پرورش با اشاره به بازدید استاندار گیلان ازکانون و تاکید وی بر لزوم تعامل دستگاه های استانی در جهت تجهیز وگسترش فضاهای آموزشی هم چنین تعامل با کانون برای افزایش گستره ی فعالیت ها اظهار داشت: با مساعدت و همکاری همه ی دستگاه های فعال در حوزه ی کودک و نوجوان و اجرای برنامه های مشترک می توانیم خدمات بیشتر و بهتری به مخاطبان عرضه کنیم .
پورحسن در ادامه به گسترش رسانههای مجازی اشاره کرد و افزود: با فعالیتاین رسانهها ممکن است حضور فیزیکی کودکان ونوجوانان را داشته باشیم، اما این امکان وجود دارد فکر و اندیشهی کودکان در جای دیگر باشد و کانون پرورش فکری به عنوان یک نهاد فرهنگی با دارا بودن مربیان توانمند همچنین بهرهگیری از پیشینهی خود می تواند فضایی مناسب برای همراهی کودک و نوجوان در برنامه ها فراهم کند.
وی ایجاد پیوند افزون تر فرزندان ایران اسلامی با مسایل دینی همچنین مانوس کردن آنان را با کتاب، از رسالتهای کانون پرورش فکری خواند و تصریح کرد: هر اندازه در حوزهی کودک هزینهی شود، آیندهسازان تاثیرگذارتری خواهیم داشت و چنانچهبستر مناسبی فراهم شود، چشم انداز مطلوبتری را ترسیم خواهیم کرد.
پورحسن حمایت معنوی و نقش ارشادی ائمه ی جمعه را موجب اقبال و اعتماد بیشتر مردم به فعالیت های کانون دانست و بهره گیری از راهنمایی های روحانیان را در میسر ارایه ی فعالیت ها برپایه ی تعالیم دینی راهگشاخواند.
پورحسن در ادامه حفظ و صیانت از فرهنگ شفاهی استان را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: قصه ها، ترانه ها و لالایی های کودکانه ی فولکلور میراث باارزش فرهنگی هستند که می توان با جمع آوری و انتشار این آثار، پشتوانه های فرهنگی استان را بتقویت و یه کشور عرضه کرد.
برهمین اساس مدیر کل کانون استان ضمن ارایه ی گزارشی از فعالیت های صورت گرفته و تعداد مراکز فرهنگی هنری ثابت و سیار کانون ، همراهی مسوولان را در جهت افزایش دامنه ی فعالیت ها هم چنین ارتقای سطح کمی و کیفی فعالیت های کانون خواستار شد.
در همین راستا حجت الاسلام و المسلمین بابایی امام جماعت شهر لوشان به نقش کانون پرورش فکری در هدایت کودکان و نوجوانان پرداخت و معرفی افزون تر این نهاد فرهنگی را با اهمیت خواند.
امام جمعه ی مردم لوشان در ادامه، تاکید دین مبین اسلام را برای رونق بخشیدن به فعالیت های فرهنگی خاطرنشان کرد و گفت: مناطق محروم ما نیاز مند همت جهادی هستند و نگاه مستکبران متوجه ی مناطقی است که از امکانات فرهنگی مناسبی برخوردار نیستند.
وی اظهار داشت: بالاترین سرمایه هرکشور، سرمایه ی انسانی است که با ارزش های دینی و فرهنگی آن سرزمین رشد یافته باشد و کانون پرورش فکری می تواند با فعالیت در شهر لوشان که محل تلاقی سه استان و دارای بالاترین میانگین جمعیت دانش آموزی است، نقش تاثیر گذاری را ایفا کند.
حجت الاسلام داوودی، امام جمعه ی شهرستان رودبار نیز اهمیت تربیت کودک را مورد توجه قرار داد و نقش فعالیت کانون پرورش فکری را یادآور شد.
امام جمعه ی شهرستان رودبار با بیان این که از بین بردن موانع تربیتی، موجبات تربیت را فراهم می سازد افزود: یکی از عوامل تاثیر گذار در تربیت فرزندان، تشویق آنان به مطالعه و کتاب خوانی است.
وی با اشاره به محدودیت های شهرستان رودبار ابراز امیدواری کرد با راه اندازی کتاب خانه های سیار کانون ، امکان ارایه ی خدمات فرهنگی به طیف گسترده تری از مخاطبان فراهم شود.
بر همین اساس حجت الاسلام و المسلمین مالکی امام جمعه ی شهر رستم آباد با اشاره به نقش و اهمیت فعالیت های فرهنگی، تبلیغ برنامه های کانون با استفاده منبرهای مساجد را مورد توجه قرار داد .
گفتنی است در پایان این نشست که بیست و پنجم آبان 94 صورت گرفت، مقرر شد بودجه ی لازم جهت تجهیز و افزایش فضاهای آموزشی فراهم و ضمن راه اندازی کتاب خانه های سیار، گام های مثبت برای تامین منابع و نیروی انسانی جهت تاسیس مرکز فرهنگی هنری لوشان برداشته شود.