۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ شهريور
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، وی این سخنان را در سومین جلسه کارگروه تخصصی کتابخوانی کانون گیلان عنوانکرد و با بیان این که تقسیمبندهای شناخته شده درزمینه توانمندیهای افراد، ذاتی و ماهیتی نیست، افزود: تمامی کودکان و نوجوانان از استعدادهای بالقوهای بهرهمندند که درگذر زمان و با توجه به شرایط مورد نظر ظهور و بروز می یابد.
شفیعی در همین زمینه فعالیتهای کانون را به عنوان تنها نهاد موثر در حوزه کتاب و کتابخوانی مهم و دارای اهمیت خواند و با بیان اینکه لازم نیست تمامی کودکان به عنوان و شاعر و نویسنده به جامعه معرفی شوند، گفت: رسالت اصلی کانون فعالیت فرهنگی است و در این مسیر مخاطبان با توجه به توانمندیهای خود به سمت و سویی هدایت خواهندشد که با علاقه و عشق، به برطرف ساختن نیازهای جامعه بپردازند.
این نویسنده برجسته کشور درعین حال جایگاه مربیان کانون را که با بهرهگیری از شناخت و آگاهی خود نقش ارزشمندی در ایجاد علاقهمندی مخاطبان نسبت به کتاب و اندیشه ورزی آنان ایفا می کنند، یادآورشد و فعالیتهای خلاقانه را میراث ماندگار مربیان این مجموعه فرهنگی برای تقویت حس پرسشگری و حرکت کودکان و نوجوانان به سوی رستگاری توصیفکرد.
عضو هیات موسسان انجمن نویسندگان کودک و نوجوان درادامه با بیان این که مهم ترین ثروت انسان، پرسشگری است، تصریحکرد: کودکی و نوجوانی دورهی ثروت و بی نیازی است و چنانچه امکانی برای دیدن زیباییهای عینی، انتزاعی و همچنین فرصتی برای علاقهمندی نسل آینده به زیباییهای حکمی و هنری، به ویژه قرآن کریم را فراهمکنیم، به نتیجه مورد نظر رسیدهایم.
او در همین زمینه به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام اشاره و افزایش حیرت نسبت به آفریدههای پروردگار را زمینهساز پرسشگری مخاطب خواند.
تشریح چگونگی ورود به عرصه ادبیات دیگر بخش سخنان این نویسنده و طنزپرداز کشوربود و وی در این ارتباط گفت:کلاسهای انشاء را می توان نقطه آغاز فعالیتهایم در این زمینه دانست که با ارایهی قطعههای ادبی از رویدادهای انقلاب اسلامی و هم چنین آماده سازی نشریههای در دوره دبیرستان ادامه یافت.
او درعین حال نیازهای جامعه به طنز را زمینه ساز قلم زدن خود در این حوزه عنوانکرد و با تبیین این موضوع که طنزسالم می تواند افراد جامعه، به ویژه کودکان و نوجوانان را با کتاب مانوس کند خاطرنشانکرد: آنچه در این مسیر باید مورد توجه قرارگیرد، تفاوت میان آثاری است که به خنداندن مخاطب می انجامد.
وی اضافهکرد: طنز، ابزار و لحن است، بنابراین می بایست در پس زمینه خود، اندوختهای از فهم موضوع قابل ارایه را به همراه داشته باشد.
طنزپرداز و منتقد ادبی کشور در ادامه سخنان خود مرزمیان طنزکودک و بزرگسال را مورد توجه قرار داد و با بیان این که مفهوم کودکی در حال تکامل است، اظهارکرد: همگامی طنز با دنیای امروز و ارایه مصداقها تازه برای جداسازی طنز کودک و بزرگسال تعیین کننده است و از این رو هراندازه افزایش خلق آثار در این حوزه را شاهد باشیم، به یقین معیاری مناسب تر خواهیم یافت.
تاکید برضرورت علاقهمندسازی کودکان و نوجوانان به مطالعه، تشویق ایدههای خلاق و همچنین فراهمکردن زمینههای فعالیت هدفمند برای آنان، ازدیگر محورهای سخنان شهرام شفیعی در این نشست بود که با پرسشهای حاضران و خوانش آثار از سوی اعضای به قالب رسیده مراکز فرهنگی هنری کانون استان گیلان همراهشد.
بنابراین گزارش، در پایان این نشست صمیمانه که صبح امروز در سالن نشستهای کانون رشت صورتگرفت، حاضران ضمن دریافت آثار امضا شده سیروس شفیعی، با این نویسنده، طنزپرداز و منتقد ادبی کشور عکسی به یادگارگرفتند.